Un mag d’òpera, una il·lusió en art japonès i una ‘cowgirl’ de l’Oest guanyen el 57è Concurs de Vestits de Paper

Tots els vestits guanyadors han desfilat junts per la passarel·la al final de la gala
  • Mollerussa recupera després de l’aturada de l’any passat la gala, presentada per Mireia Canalda i música d’Apocadixie Cotton Pickers

 

 

La recreació d’un mag de l’òpera Le Nozze di Tetis e Di Peleo de l’època barroca, realitzat per Juncal Martínez, alumna de l’Escuela EPYCO,  de Langreo (Astúries); un vestit confeccionat en l’art japonès del plegament del paper, elaborat per l’artista mollerussenca Teresa Codony, i titulat La il·lusió fa miracles en al·lusió al seu desig de participar en el certamen malgrat recuperar-se d’una afecció cardíaca; i un model inspirat en el vestuari de la vedet Dita Von Teese que reprodueix una cowgirl vestida en rosa, obra de Jennifer Brito, també alumna de l’Escuela EPYCO, de Langreo (Astúries) van ser els guanyadors del 57è Concurs de Vestits de Paper, que ha tingut lloc aquest dissabte a la nit al Teatre L’Amistat en les modalitats d’Època, Fantasia i Moda Actual, respectivament. La gala, conduïda per l’actriu i model Mireia Canalda i amb l’acompanyament musical d’Apocadixie Cotton Pickers, ha comptat amb 51 peces concursants entre les tres categories.

 

Pel que fa a la resta de palmarès, en la categoria d’Època el segon premi  se l’ha endut la Llar de Jubilats Joan Banyeres i Cateura amb Caudele mentre que el segon se n’ha anat a Amposta amb Notredame de Yolanda Moreno. En Fantasia, el segon premi ha viatjat fins a Amposta i és per Mireia Panisello i el seu Somni Milionari,  mentre que el tercer premi sse l’ha endut la modista mollerussenca Pepita Marrades amb una reproducció molt personal de personatge de Disney Cruella de Vil.  En la categoria més participada, la de Moda Actual, el segon premi ha estat per La cara oculta, fet per alumnes de l’escola Liro Liro, la teva modista de Lleida, mentre que el tercer ha recaigut de nou en la Llar de Jubilats Joan Banyeres i Cateura, d’Alguaire, amb el seu vestit Croché

 

El concurs reparteix 13.000 euros en metàl·lic que s’atorguen als tres primers vestits premiats de cada categoria com són Moda Actual, Fantasia i Època, els quals queden en propietat de l’organització i són els que després nodreixen la col·lecció, que cada any es renova, del Museu de Vestits de Paper.

 

Cal recordar també que el concurs compta també amb un seguit de premis especials amb l’objectiu de fomentar la participació i destacar característiques específiques de les peces presentades. Així, l’Ajuntament va crear el 2018 el premi Emergent’s, dotat amb 600 euros, nascut per premiar la creativitat dels participants menors de 30 anys, un premi que es complementa amb la col·laboració de la fàbrica d’agulles Folch que aporta el premi Agulles per parar un tren, el qual consisteix en un costurer amb material de costura. En aquesta ocasió, el premi ha estat per Deméter, de les alumnes de l’Escola Liro Liro de Lleida.

Un altre premi especial, creat en la darrera edició realitzada, és el que s’atorga amb el patrocini de l’Escola Museo Origami Zaragoza i que està dotat amb 1.000 euros. Es tracta d’un reconeixement per al millor aprofitament de les qualitats del paper que ha estat per Maia, de les modistes Bienvenida Gas i Ma. José Melich, de Camarles. Així mateix, cal recordar que fa tres edicions es va incorporar el Premi al/la Millor Model, patrocinat per la revista Pasarela de Asfalto i consistent en una entrada a una desfilada de la Mercedes-Benz Fashion Week de Madrid. Les guanyadores escollides han estat Anna Peñalva i Cristina Madrigal.

 

Didal d’Or a la trajectòria de l’artista mollerussenca Teresa Codony

 

Així mateix, també s’atorguen altres premis especials com són el Didal d’Or, fet per Àlex Joier, amb el qual l’organització premia la trajectòria d’alguna persona dins el concurs, i que aquest any ha estat per l’artista mollerussenca Teresa Codony, i a l’Agulla d’Or, concedit per la Lluna de Drap al millor treball artesà d’agulla, que ha recaigut en Àngels Serrasolsas, de Vacarisses, pel vestit Lili.

 

Pel que fa al jurat del Concurs Nacional de Vestits de Paper, un any més ha estat format per professionals del món de la moda i el disseny. El president és el dissenyador Estanislao Solsona, el qual a més de ser un habitual del concurs, dirigeix l’escola Eometric, on ensenya el seu propi mètode de patronatge. També en formen part:

 

  • Kima Guitart(Esparraguera), artista tèxtil, dissenyadora i artesana. Pionera a l’Estat Espanyol en la tècnica de pintura en seda, utilitzant la tècnica xinesa i japonesa d’estampació amb un toc personal mediterrani. Ha estat reconeguda per la Generalitat amb la Medalla Mestre Artesà l’any 2010.
  • Josep Maria Folch(Montbrió del Camp), gerent de Metalúrgica Folch, l’única fàbrica d’agulles de l’Estat.
  • Francisco Pavón(Madrid), advocat, editor i director de la revista de moda “Pasarela de Asfalto”, distribuïda a Espanya i Bèlgica. Patrocinador d’un dels premis del concurs.
  • Felipe Moreno i Luis Fernando Jiménez(Saragossa), encarregats de la part artística i cultural de l’escola-museu EMOZ, vinculada al món del paper en la tècnica de l’origami. Patrocinador d’un del premis del concurs
  • Enric Gràcia, membre del Comitè organitzador
  • Teresa Cardona, tècnica del paper i membre del Comitè organitzador i patrocinadora d’un dels premis del concurs
  • Josep Miquel Varea, secretari

 

 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca