Un escriptor de Verdú guanya el Premi de Novel?la Breu amb relat filosòfic entre la realitat i la ficció

L’escriptor de Verdú, Eduard Ribera, nascut a Balaguer fa 45 anys, ha guanyat el 23è premi de Novel•la Breu “Ciutat de Mollerussa” amb l’obra titulada Bergadan o La vida assistida, un relat filosòfic que planteja un possible paradigma de l’home actual, solitari i fastiguejat de tot, però amb voluntat missionera de salvar el món, segons el president del jurat, Josep Borrell, que afegeix que es tracta d’una novel•la de personatge molt ben escrita i que planteja una història entre la realitat i la ficció “molt original i llegible”.
El guanyador dels 5.000 euros amb què està dotat aquest premi que concedeix l’Ajuntament de Mollerussa i al qual han concursat 15 originals, és escriptor i filòleg. Ribera ha guanyat diversos premis en la seva trajectòria literària com el Premi de Narrativa Ciutat de Balaguer 1987 per La casa per la finestra (Ajuntament de Balaguer, 1988), el Premi Vila de Martorell 2009 al millor bloc pel blog L’Escriptori que manté des del març de 2005 (http://eribera.blogspot.com) i el Premi Lleida de Narrativa 2009 pel projecte d’escriptura de A que no! 99 exercicis d’estil, un homenatge a l’escriptor Raymond Queneau que serà publicat el 2011 per Pagès Editors. També ha publicat El mite de la darrera llàgrima (La Impremta, 1995) i Oficis específics (Ed. Ribera&Rius, 1996), que va ser finalista als Premis Octubre 1993. Així mateix, ha difós nombrosos articles en revistes diverses (Ressò de Ponent, Jazzology, La Bultra, Xercavins, Paper de Vidre…) i guions (Les vacances de l’avi Sinofós, una sèrie de 25 capítols emesos dins el programa La migdiada de COM Ràdio al 1998; La muntanya és font de vida, Generalitat de Catalunya 2002 i Gags inanimats, Lleida TV 2008). També ha participat en els volums col•lectius Alt risc (Laertes, 2000); Fira, festa, festival (Universitat de Lleida, 2003) i La catosfera literària (Cossetània, 2008).
Pel que fa a l’accèssit dotat amb 1.000 euros, el jurat ha decidit premiar a Susagna Tubau, de 32 anys i veí de Manlleu, pel relat titulat Històries del Tàmesi. L’argument se centra en la vida d’una universitària que va a estudiar a Londres i, en aquest cas, el jurat ha valorat especialment la qualitat de l’escrit i les seves descripcions tant d’ambients com d’escenaris. Susagna Tubau és doctora en Filologia Anglesa per la Universitat Autònoma de Barcelona, on actualment imparteix classes, i per la Universitat d’Àmsterdam, i Magíster en Linguïstica per la Universitat de Londres. Va guanyar el segon premi del XIVè Concurs de Narrativa Federica Montseny, convocat per l’Ajuntament de Manlleu el 2010, amb el conte Companys de viatge, i recentment ha publicat, juntament amb Àlex Garrido Serra, Cara, creu i cantell. Dues novel•les curtes i un conte a dues mans (Ed. Artgerust)
El jurat està format pels escriptors Pep Coll, Ramon Rubinat i Albert Villaró juntament amb la directora de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, Diana Solé. Aquest jurat està presidit per Josep Borrell i Figuera. Cal recordar, també, que l’obra guanyadora d’aquest premi serà publicada en la seva primera edició per Pagès Editors.
El veredicte es donarà a conèixer en un acte literari que tindrà lloc avui divendres dia 9 al Centre Cultural, que serà conduit per l’escriptor i comunicador Màrius Serra. En el transcurs de l’acte es desenvoluparà una acció parateatral sota el títol El procés de la creació artística.
 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca