Tres joves de Mollerussa ideen el projecte ‘Maricón’ per combatre la discriminació a les aules i la LGTB-fòbia

La iniciativa s’ha presentat aquest matí a l’Oficina Jove
  • Es tracta d’una dinàmica que ofereixen als centres escolars de Secundària per ajudar a reflexionar sobre les identitats sexuals

 

L’Oficina Jove ha acollit aquest matí la presentació del projecte Maricón, una iniciativa impulsada per tres joves de la ciutat amb un triple objectiu: ajudar a l’alumnat de Secundària a prendre consciència de la realitat existent al voltant de les identitats sexuals, trencar estereotips i combatre les conductes discriminatòries dins les aules.  Els promotors són la Joana Busto, la Maria Berengué i el Marc Clotet, els quals han articulat un taller que entrarà a formar part del catàleg de serveis que ofereix el Pla Educatiu d’Entorn de Mollerussa als centres escolars per ampliar la formació en diferents àmbits. Ho han explicat conjuntament amb l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i Raquel Pueyo, regidora de Joventut, departament que ha acompanyat aquesta iniciativa a través del Consell de Participació Adolescent i l’Oficina Jove juntament amb l’entitat Colors de Ponent i la regidoria d’Igualtat.

 

Maricón és una dinàmica d’una hora de durada en la qual les persones dinamitzadores són els joves que l’han pensada. L’objectiu és treballar diferents conceptes relacionals amb les identitats sexuals i les relacions socioafectives entre el jovent. Així, parlant sobre les conductes LGTB-fòbiques es vol ajudar a reflexionar entorn les discriminacions i els estereotips i oferir eines als joves per afavorir la seguretat en els entorns escolar i la possibilitat d’expressar-se lliurement.

 

El Marc, la Maria i la Joan han coincidit a assenyalar que entre el col·lectiu jove hi ha encara molt desconeixement sobre aquestes qüestions i veuen la necessitat que s’entengui millor per evitar situacions de discriminació a les aules, espais on encara, segons consideren, no estan prou tractades aquestes temàtiques. Han triat la paraula Maricón per batejar el seu projecte perquè consideren que s’usa amb molta impunitat i el que volen és aconseguir la reflexió per “posar fre a aquesta impunitat”.

 

Per la seva part, tant l’alcalde com la regidora de Joventut han destacat que, malgrat l’actualitat mediàtica de la temàtica, és un projecte que es porta treballant des de fa molts mesos d’una forma transversal i comptat amb la col·laboració entitats coneixedores de la problemàtica. Així mateix, han subratllat la importància que siguin els mateixos joves els que duguin a terme la dinàmica als instituts perquè “d’igual a igual, el missatge arriba millor”.

 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca