Poesia, música tradicional i història omplen el cicle ‘Lletres i Vins’ amb que la biblioteca acosta el món del vi

El cicle s’ha presentat aquest matí a l’Ajuntament
  • Els quatre cellers del mollerussenc Tomàs Cusiné posen la nota de tast a les activitats, que tindran el punt i final al maig al Castell del Remei

 

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila acollirà durant el mes de febrer la setena edició del  cicle Lletres i Vins dins el projecte Biblioteques amb DO, que vol abordar la cultura del vi des d’altres vessants. En aquest cas, la poesia, la música cultural i la història en seran les protagonistes, sempre acompanyades de les notes de tast de vins dels quatre cellers del mollerussenc Tomàs Cusiné: el que duu el seu nom, el Castell del Remei, el Cara Nord Celler i el Cérvoles Celler. Així ho ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat del regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo, la directora de la biblioteca, Diana Solé, i la responsable de Comunicació dels quatre cellers, Mireia González.

 

Com a novetat d’enguany, tot i que el cicle tindrà la biblioteca com a seu durant el febrer perquè el calendari de la iniciativa en la que participen 74 biblioteques d’arreu de Catalunya fixa aquest mes per la denominació d’origen Costers del Segre, el punt i final es farà al Castell del Remei el 31 de maig. L’objectiu, segons Mireia González, és obrir les portes d’aquesta antiga colònia agrària per acostar-la al públic en una combinació de literatura, vi i patrimoni ja es podrà visitar també estances interiors del complex a través d’un circuit i una escenificació específica.

 

La primera de les activitats del cicle, però, tindrà lloc el proper dijous dia 14 a les 8 del vespre amb un tast de poemes que es van poder sentir a l’Aplec Literari del Castell del Remei del 2017 i que seran llegits pels seus autors, en aquest cas Josep Vallverdú, Eduard Batlle, Àngels Marzo, Anton Not, Joan Rovira, Josep M. Sala-Valldaura, Jaume Suau i Àlex Susanna. El Gotim Bru del Castell del Remei és el vi escollit per acompanyar la vetllada.

 

Un concert de petit format amb música d’arrel catalana serà el protagonista de la segona activitat programada a càrrec de Corrandes són corrandes, qui ens acostarà a la cultura del vi tot i fent una degustació de Cara Nord Negre. Serà dilluns 18 de febrer també a les 8. Dijous 21 de febrer a la mateixa hora serà el torn de conèixer la història de Els Girona, la gran burgesia catalana del segle XIX, a càrrec de la historiadora Lluïsa Pla. Una història lligada també al món del vi. En aquest cas el tast serà del Vilosell del Celler Tomàs Cusiné.

 

El punt i final del cicle el posaran dijous 28 de febrer a les 8 del vespre els contes per adults del Carles Alcoy que s’endinsarà en les Històries del vi i el beure: les llegendes del sants bevedors, tot plegat amb un tast del Colors Negre de Cérvoles Celler.

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca