Mollerussa participa en un documental de Joventut sobre la integració de fills d’immigrants

Cinc joves de Mollerussa participaran en un documental promogut per la Secretaria de Joventut que ha de servir per orientar el nou Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2010-2020 que ha de ser l’eina que marcarà les polítiques públiques en matèria de joventut en els propers deu anys. Mollerussa és una de les set poblacions de Catalunya que participen en aquest projecte juntament amb Salt, Tortosa, Sant Pol de Mar, Castelló d’Empúries, Barcelona i Tarragona. El documental serà presentat el proper 11 de novembre en el marc del Congrés Internacional que porta per títol La integració dels fills i filles de les persones immigrades i té per objectiu recollir un seguit de propostes concretes en relació als itineraris personals dels seus protagonistes, incidint en la presa de decisions i els moments de transició que han viscut com a joves que s’han socialitzat a Catalunya però que també compten amb un bagatge cultural i referencial dels llocs d’origen de les seves famílies.

Els joves de Mollerussa ja han fet tres sessions preparatòries amb els educadors de carrer municipals, tècnics de Joventut i de l’empresa Teleduca, encarregada del projecte, i aquest proper dissabte dia 17 faran la gravació. El dissabte següent dia 24 d’octubre es reservarà per fer l’edició del material enregistrat per confeccionar la seva part del documental que tindrà una duració total de al voltant de 35 minuts. En aquest sentit, cal dir que cadascuna de les poblacions que hi participen tenen encomanat un tema concret que en el cas de Mollerussa és l’emancipació tant pel que fa a l’ocupació com a l’habitatge. Altres temes que tracten les altres poblacions implicades són l’educació, la cultura i el lleure, la discriminació, les identitats, les relacions familiars i interpersonals i la participació i cohesió social.

Per tal de coordinar els set punts de treball, durant els dos mesos i mig d’implementació d’aquesta iniciativa es farà servir un web 2.0 com a espai de treball compartit i lloc d’intercanvi. Es tracta d’una eina de suport a la tasca de seguiment i assessorament i és de consulta interna pels participants en el projecte, que també vol potenciar la producció audiovisual com a recurs per promoure la participació juvenil. A més a més, cal destacar que a través de les 3 sessions preparatòries de 5 hores cada una s’introduirà als joves al llenguatge audiovisual i al gènere documental amb la creació d’un fil argumental i l’elaboració d’un guió de continguts i també se’ls oferiran nocions sobre bandes sonores. També se’ls ensenyarà a manejar la càmera i els complements de so i a preparar un rodatge, entre altres continguts necessaris per fer la tasca encomanada.
 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca