Mollerussa comença a ser un municipi cardioprotegit amb la celebració de la jornada de formació dels 16 primers rescatadors cardíacs

  • L’objectiu és anar teixint una xarxa formada per un miler persones, en una iniciativa que és fruit de la col·laboració de l’Ajuntament i del Consell Català de Ressuscitació

L’Ajuntament de Mollerussa va donar dissabte passat el primer pas per tal de crear una xarxa ciutadana de rescatadors cardíacs. Ho va fer amb una jornada adreçada als instructors que han de ser el primer esglaó per començar a teixir aquesta xarxa que, a la llarga, ha de comptar amb un miler de persones.

En aquesta primera jornada hi van prendre part 16 persones que, posteriorment, seran les que formaran a les persones implicades en la prova pilot emmarcada dins el programa Mollerussa SmartLab. La sessió es va desenvolupar de 9 del matí a 7 de la tarda i tenia com a objectiu formar els instructors participants per tal que poguessin actuar en casos d’emergència i com a primera resposta mentre no arriben els serveis mèdics corresponents, i que a la vegada estiguessin capacitats per instruir el miler de persones que es vol implicar en aquesta iniciativa.

Tot plegat dins un projecte que s’emmarca en un conveni de col·laboració signat entre l’Ajuntament de Mollerussa i el Consell Català de Ressuscitació, entitat que figura al capdavant de la formació específica dels 16 instructors.

La regidoria de Participació Ciutadana va ser l’encarregada de dur a terme el procés de selecció dels instructors, una tria que es va fer entre professionals del món sanitari que treballen al Centre d’Atenció Primària, tècnics del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i docents del cicle de Grau Mitja d’Emergències Sanitàries que s’imparteix a La Salle.

Aquest grup rebrà de manera gratuïta una formació homologada a nivell europeu en Suport Vital Bàsic (SVB) i en desfibril·lació automàtica (DEA). El projecte pilot consisteix en testar la viabilitat de crear una comunitat de rescatadors per validar la possibilitat de convertir Mollerussa en territori cadioprotegit, tot plegat amb l’objectiu final de reduir les aturades cardíaques, que representen la primera causa de mort al món. Cal tenir en compte, en aquest sentit, que el 75% de les aturades cardíaques passen al propi domicili o a l’entorn proper, per la qual cosa cal comptar amb el major nombre possible de gent preparada i a prop.

A nivell tecnològic, el projecte comptarà ben aviat amb nou aparells desfibril·ladors, gràcies a que l’empresa CardionLive SL en subministrarà tres de nous que s’afegiran als sis ja existents, i que s’ubiquen a l’Ajuntament, la Policia Local, el Pavelló Poliesportiu Municipal, el camp de futbol, la piscina coberta i la pista d’atletisme. També es vol comprovar el correcte funcionament de l’aplicació Cardionlive, que geolocalitza les persones que formen part de la xarxa de rescatadors i els indica la posició del desfibril·lador més proper.

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca