Mollerussa acull la XX Jornada Fructícola amb presència de 1.700 participants d’arreu de l’Estat

Mollerussa acull avui i dema la XX Jornada Fructícola, que organitza l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) amb l’objectiu d’exposar els resultats dels diferents assajos que duu a terme aquest organisme en més de 1.500 varietats avaluades i aportar solucions als problemes que es presenten en el sector. La jornada, que ha estat inaugurada pel conseller d’Agricultura, Jordi Ciuraneta, reuneix enguany 1.700 productors d’arreu de Catalunya i també d’altres punts de l’Estat així com també prop d’un centenar d’expositors.  Ciuraneta s’ha referit a la necessitat de fer recerca i transferència del coneixement en un “format útil que ja ha arribat als 20 anys de vida” a través d’unes jornades que són ja “referents nacionals”. En aquest sentit, ha indicat que durant tots aquests anys s’han presentant al voltant de 300 assajos als prop de 30.000 assistents que hi han passat, unes xifres que demostren l’èxit de la jornada, ha afegit.

Ciuraneta ha estat acompanyat en l’acte d’inauguració pel 5è tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Mollerussa, Xavier Roure, el qual ha felicitat a l’IRTA per l’organització d’una jornada que “té una importància cabdal per Mollerussa” i ha recordat als assistents la necessitat d’aportar valor afegit a les seves empreses innovant constantment en base a criteris d’eficiència i eficàcia. També ha assistit a l’acte la vicepresidenta de la Diputació, Rosa Pujol, i el director general de l’IRTA, Josep Maria Monfort, el qual ha al·ludit a la responsabilitat del departament que dirigeix ja que les recomanacions que fan han d’estar plenament sustentades per no induir a l’error, ha dit. En aquest sentit, s’ha referit als diferents assajos que s’estan duent a terme en l’actualitat a l’estació pel que fa a la millora en les varietats de pomera per fer-les més autoresistents o els referits a la lluita contra el foc bacterià en pera, entre altres. Així mateix, també ha destacat la presència enguany com a ponent convidat de Jorge Toranzo, director de INTA- Estació experimental d’Alto Valle a Argentina, que parlarà de la situació de la producció de fruita en aquest país.
 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca