Més de 400 professionals es reuneixen a la 22a Borsa Interpirinenca de Cereals de la Fira de Sant Josep

La jornada esdevé un any més fòrum de debat del sector

Incertesa del sector per la falta de polítiques clares davant els aranzels anunciats pels EEUU

 

 

El Complex Resquitx de Golmés ha acollit aquest migdia, un any més, la Borsa Interpirinenca de Cereals, esdeveniment que ha celebrat enguany la seva 22a edició. Emmarcada en el programa d’activitats de la 152 Fira de Sant Josep de Mollerussa, la convocatòria ha aplegat més de 400 inscrits –empresaris i empresàries–procedents de Catalunya i la resta de l’estat espanyol, així com de països com França, Itàlia i Suïssa.

 

Trobada referent per al sector del cereal i l’agroalimentació, la borsa de Mollerussa ha comptat amb participants d’agències de transport, corredors, exportadors, gent del món del farratge, industrials magatzemistes, cooperatives i empreses de serveis. Així mateix han estat presents representants del Port de Tarragona i del Port de Bayona.

 

L’edició d’enguany ha estat marcada per la incertesa del sector davant els possibles aranzels anunciats pel govern dels EEUU. En aquest sentit, el coordinador de la Borsa, Ramon Roset, ha assenyalat que al món cerealístic “hi ha por i incertesa per la falta de polítiques clares” i de com la UE respondrà davant les tarifes proclamades govern de Donald Trump.

 

La jornada reiterava així el que ahir l’economista en cap de BBVA Research, Miguel Cardoso, va explicar en un dinar-col·loqui a La Boscana, previ a la trobada d’aquest matí. Cardoso va assenyalar que si bé les previsions són bones per a l’economia catalana, aquest escenari actual d’incertesa “podria provocar una desacceleració”.

 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca