Marc Solsona demana voluntat inversora “per competir en igualtat de condicions”, en la inauguració de la 149a Fira de Sant Josep

La comitiva durant la visita al recinte firal

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, es compromet a donar suport des de la Generalitat a projectes emprenedors com els de Fira de Mollerussa

 

 

L’alcalde de la capital del Pla d’Urgell i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, ha demanat aquest matí a les institucions més compromís i més inversions perquè la Fira de Sant Josep de Mollerussa pugui “competir en igualtat de condicions”, subratllant que no demana diners, sinó que els projectes de Mollerussa formin part de la gestió estratègica del país: “volem passar de ser la Lleida assistida a la productiva i d’impuls. No volem que ens ajudin, sinó ser competitius”. Solsona ha fet aquestes declaracions durant el discurs de l’acte inaugural de la 149a Fira de Sant Josep que ha tingut lloc al Teatre L’Amistat.

 

Per la seva part, la consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà, qui ha presidit l’acte, ha mostrat el seu compromís amb el certamen i amb la capital del Pla d’Urgell afirmant que “tenim deures compartits” i que des del Govern “hi podem aportar molt conjuntament, ja que tenim moltes ganes de donar suport a aquesta fira no només per què és una de les més grans del país sinó pel que significa per al món agroalimentari i el de l’automoció”.

 

Vilagrà, en aquest sentit, ha fet referència a la Fira de Sant Josep com “la fira amb més història, un referent que ha sabut innovar any rere any i que és un exponent de la capacitat de superació del nostre país”. Així mateix, ha fet èmfasi en l’aposta per l’especialització del certamen, que el fa més singular, alhora que ha manifestat il·lusió i compromís per a celebrar l’any vinent de manera especial la 150a edició.

 

Per la seva banda, Marc Solsona ha iniciat el seu discurs amb la frase “arriba el mes de març i fem la Fira de Sant Josep”, celebrant que es recupera la data habitual i també l’activitat social i relacional que suposa la Fira pel sector agrari i també per l’activitat econòmica de Mollerussa. També ha remarcat que no es podia preveure que l’edició d’enguany es realitzés en un context geopolític que accelera i accentua crisis que també impacten al sector local i que “ens posen davant del mirall i ens interpel·len en com estem organitzats com a sistema”.

 

L’alcalde de Mollerussa, que remarca que la Fira de Sant Josep va ser la primera fira professional que es va dur a terme durant la pandèmia, ha plantejat l’impuls de la sobirania (alimentària, energètica, fiscal, econòmica, legal, normativa i legislativa) com la “capacitat que té un territori per fer front als desequilibris del mercat, com a eina per generar un ecosistema productiu d’autoabastiment i d’oportunitat per no ser dependents d’altres i per poder competir sense hipoteques ni peatges”.

 

Durant la seva intervenció, Solsona ha situat la Fira com a altaveu de les reivindicacions del món rural i també com a “aliat compromès per al futur d’aquesta ciutat lleidatana i catalana”, ha remarcat la importància de vertebrar el país, invertir en futurs, generar i aprofitar oportunitats “des de tot el país, i no només des de les grans concentracions urbanes”.

 

L’alcalde ha insistit en la necessitat urgent d’adequar els pavellons firals de la ciutat per esdevenir la seu del nou Institut d’Emprenedoria i Innovació de Mollerussa (INSEMI), traslladar el bar de la fira al nou mòdul per a donar servei tot l’any, millorar l’accessibilitat, i, en definitiva, la necessitat d’ajuts econòmics per continuar sent competitius.

 

Per finalitzar la seva intervenció, Marc Solsona ha agraït al director de l’ens firal, Xavier Roure, i a tot el comitè organitzador de Fira Mollerussa la seva tasca per dur a terme el certamen, i també a tota la població i comerciants de la ciutat per afrontar amb una actitud còmplice i col·laboradora els inconvenients que suposa celebrar l’única fira professional que es fa dins un entorn urbà. L’alcalde també ha agraït el compromís i l’aposta ferma de la Diputació de Lleida amb el certamen.

 

La consellera Vilagrà reafirma la intenció de la Generaltiat d’impulsar el món rural

 

La consellera de la Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, ha felicitat també l’Ajuntament i a l’organització pel fet de poder celebrar la 149a edició de la fira amb normalitat després de dos anys complicats de pandèmia, celebrant també la tornada a la presencialitat de les jornades tècniques, que tractaran temes innovadors com l’emergència climàtica.

 

Després de l’acte, les autoritats han fet un recorregut pel Recinte Exterior de la Fira de Sant Josep, pel Saló de l’Automòbil, que celebra la 41a edició, i pels Pavellons Firals. En acabar els parlaments, representants dels sindicals del sector agrari JARC han aprofitat l’avinentesa per traslladar a l’alcalde i la consellera un manifest de les mobilitzacions que la pagesia està duent a terme. Així mateix, en arribar al Recinte Firal, un col·lectiu del sindicat agrari Unió de Pagesos també esperaven la comitiva per traslladar-los les seves reivindicacions.

 

La 149a Fira de Sant Josep ha obert portes avui amb 224 expositors directes i un total de 17.000 m2 de superfície neta ocupada. El certamen, que celebra enguany també la 41a edició del Saló de l’Automòbil, així com la 42a convocatòria de les Jornades Tècniques, s’allargarà fins diumenge dia 20.

 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca