L’escriptor Josep Borrell Figuera anima a treballar per revitalitzar l’esperit d’unitat des del govern i la societat

Josep Borrell Figuera ha estat enguany el glossador de la Diada
  • Ho diu en la glossa de l’acte de la Diada, el qual ha comptat amb l’ofrena floral d’una quarantena d’entitats al monument de la Senyera

 

L’escriptor i exdirector dels Serveis Territorials de Cultura, Josep Borrell Figuera ha fet aquest matí una crida perquè “treballem per revitalitzar l’esperit d’unitat nacional a través d’accions que emprenem quotidianament tant des de les institucions de govern com des de la nostra pròdiga i fecunda societat organitzada” Ho ha dit en el marc de la glossa de l’acte de celebració de la Diada, que ha tingut lloc al parc municipal. Borrell ha assegurat que “per ser d’algun lloc, cal anar més enllà del fet d’estar-hi, de figurar en el padró, o en el cens electoral. Cal sentir-se’n.”  I ha insistit en què “per això, cal haver assimilat  aquells trets culturals i sociològics forjats per la tradició, els costums i el propi esdevenir vital dels convivents”. ”La identitat nacional- amb estat propi o sense- és un sentiment de pertinença” “un sentiment sustentat per la voluntat de voler ser”, reblat per acabar citant uns versos del poema La ciutat llunyana, de Màrius Torres.

 

Per la seva banda, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha destacat el fet que la celebració de la Diada a Mollerussa reflecteix “les ganes de ser sòlids com a comunitat per ser més forts i més lliures” i “serveix per reivindicar els nostres trets nacionals com a país, però també per copsar el batec comunitari de la ciutat, un batec de ciutat viva i compromesa”. També ha assegurat que cal “reafirmar-nos en allò que som i fer una radiografia per saber articular els següents passos com a comunitat però també com a país”. “Ens necessitem tots per continuar sent”, ha afirmat.

 

La commemoració ha tingut com a peça central l’ofrena floral al monument a la Senyera per part d’una quarantena d’entitats de la ciutat. També ha comptat amb la intervenció en els parlaments Joel Santana, en representació de la Coral Sant Isidori, que enguany celebra trenta anys; d’Ibrahima, de l’Associació de Senegalesos de Mollerussa,  i de Marta Morera, com a representant de la junta de la Colla del 74.

 

L’acompanyament musical ha anat a càrrec de la Coral de l’Institut del Salt del Duran, la qual ha interpretat l’Himne Nacional de Catalunya, el Cant dels Segadors per posar el punt final a l’acte.

 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca