- Ho diu en la glossa de l’acte de la Diada, el qual ha comptat amb l’ofrena floral d’una quarantena d’entitats al monument de la Senyera
L’escriptor i dinamitzador cultural recentment distingit amb la Creu Sant Jordi, Antoni Gelonch Viladegut, ha assegurat aquest matí que la història col·lectiva de Catalunya viu “una hora greu” perquè dubta que “els valors que ens són propis” com la llengua, la cultura i el país siguin compartits per “malvolença d’uns i desídia d’altres”. Ho ha dit en el marc de la glossa de l’acte de celebració de la Diada, que ha tingut lloc al parc municipal. Gelonch, qui ha insistit en el fet que “cal recuperar nervi cultural i les administracions han de saber-se acompanyats i no protagonistes”, s’ha mostrat partidari de passar a “l’hora nova” i “actuar junts” aixecant “les nostres conviccions, els nostres ideals, les nostres certeses i la nostra feina”.
Per la seva banda, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha destacat la fortalesa de l”equip” de Mollerussa, format per ciutadania i administracions, i la necessitat de canalitzar aquesta fortalesa “per guanyar la lluita del dia a dia, per fer comunitat i per viure millor”. En aquest sentit, ha afegit que “si per viure millor, necessitem una arquitectura jurídica en forma d’Estat, cal que puguem tenir l’opció de decidir si la volem amb el nostre vot”. També s’ha referit al fet que “cal recosir Catalunya” i deixar enrere la decepció i ha assegurat que “mentre fem equip, els objectius són possibles, però si cadascú va per lliure, estem condemnats a ser independentistes tota la vida” per no haver assolit la fita.
La commemoració ha tingut com a peça central l’ofrena floral al monument a la Senyera per part d’una quarantena d’entitats de la ciutat. També ha comptat amb la intervenció en els parlaments Miquel Bellmunt, en representació de les Aules d’Extensió Universitària Guiu-Clara, que enguany celebren quinze anys, i de Leticia Carné, acompanyada d’altres membres de la junta de la Colla del 73.
L’acompanyament musical ha anat a càrrec de Maria Altadill, a la veu, i David Pradas, al piano, els quals han ofert un repertori de música catalana, el qual ha finalitzat amb la interpretació coral del Cant dels Segadors per posar el punt final a l’acte.