L’Ajuntament inicia una campanya de sensibilització per esdevenir una ciutat més amable amb la gent gran

Una imatge de la presentació avui de la campanya de sensibilització
  • Buscar la complicitat del teixit comercial, eix principal de la iniciativa, que inclou la elaboració d’un díptic amb un decàleg de consells a seguir

 

L’Ajuntament impulsa una campanya de sensibilització sota el lema Somriu-me en el tracte que té per objectiu sensibilitzar a la ciutadania perquè Mollerussa esdevingui una ciutat més amable amb la gent gran. La campanya, que forma part del projecte No et quedis a casa impulsat per la regidoria de Benestar Social, Ciutadania i Infància conjuntament amb Psica-Servei de Psicologia, té en el teixit comercial l’eix principal d’actuació tot i que també s’incidirà en les escoles i en la població en general. Ho han explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat per la coordinadora de l’àrea, Maribel Pérez, de la coordinadora del projecte, Anna Carné, i de Cristina Cos, que és l’Amiga de la Gent Gran.

L’alcalde ha subratllat la voluntat de l’Ajuntament de treballar en aquest sentit ja que “l’acompanyament a l’envelliment ha de ser un actiu i ho hem de posar en valor”. Per la seva banda, Anna Carné, ha indicat que es tracta de buscar la complicitat amb l’entorn més proper per fer aquesta tasca d’acompanyament.

La campanya, que començarà el proper 1 d’octubre coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran i s’allargarà fins el dia 18, consistirà en repartir en mà a tots els comerços de la ciutat un díptic que, sota la màxima Sigues un comerç amic, reuneix un decàleg de consells a seguir en el tracte amb la gent gran. Tracta’m com una persona adulta, parla’m de forma clara i senzilla, orienta’m o somriu-me són algunes de les consignes que es donen així com també s’explica als comerciants com actuar si es troben amb alguna persona gran amb risc d’aïllament social o solitud.

Així mateix, també s’ha editat un díptic diferent també amb un decàleg de consells, alguns dels quals coincideixen, que en aquest cas està adreçat a la ciutadania en general. Aquests díptics es repartiran en una xerrada oberta a tota la població el proper 18 d’octubre a les 6 de la tarda al Centre Cultural sota el títol Fer-se gran al segle XXI. Un repte a partir dels 65 anys, a càrrec de les coordinadores del programa No et quedis a casa i de l’Amiga de la Gent Gran. També se’n farà difusió durant els dimecres 3 i 10 d’octubre al mercat setmanal amb una acció que comptarà amb la participació de persones grans que participen ja del programa No et quedis a casa, segons ha explicat Cristina Cos.

Altres activitats de sensibilització són una acció al Casal per a la Gent Gran amb l’objectiu de copsar com la gent gran viu el seu dia a dia i impulsar un grup motor de treball per idear accions que afavoreixin una millor convivència generacional. Així mateix, també s’aprofitarà un concurs de dibuix i escrits sobre la gent gran que impulsa la Fundació Catalunya-La Pedrera entre escolars de 6è de Primària de les escoles El Carme i Les Arrels per lliurar aquest díptic.

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca