L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha explicat aquesta tarda a una quarantena d’usuaris del Casal per a la Gent Gran quin és l’objectiu de l’Ajuntament a l’hora de fer una consulta popular per decidir la millor de les 3 propostes que van quedar finalistes al concurs d’idees sobre la reforma del centre urbà. “És un tema d’oportunitat: necessitem canviar l’aparador de la nostra ciutat per poder competir i tenim els diners per fer-ho”, els ha assegurat. “Us volem preguntar per poder decidir millor com fer-ho”, ha indicat Solsona qui ha demanat “confiança i participació” als assistents en la consulta popular que tindrà lloc del 20 al 26 de febrer.
L’alcalde, qui ha respost els dubtes del públic, ha especificat que el que es tria amb la consulta popular és “l’idea o el concepte, no la literalitat de la proposta”. Solsona ha dit que un cop feta la consulta, la previsió és que els primers projectes d’obres estiguin enllestits en dos mesos en base a la idea guanyadora per tal que a partir del setembre ja es pugui començar a treballar al carrer.
A banda d’aquesta xerrada, la tasca comunicativa de l’Ajuntament també s’ha dut a terme al matí a l’institut Terres de Ponent entre els alumnes de Batxillerat i 4t d’ESO, ja que en aquesta consulta popular hi estan cridats a participar totes les persones empadronades a la ciutat majors de 16 anys. En aquest cas, la comunicació ha anat a càrrec dels joves del Consell de Participació Adolescent els quals, amb el suport de les regidores de Participació de l’Ajuntament que han respost els dubtes més tècnics, han estat els encarregats de fer arribar als seus companys la necessitat de participar en aquesta consulta i l’objectiu de la mateixa. Les xerrades als estudiants continuaran al llarg d’aquesta setmana als altres centres de secundaria de la ciutat.
A més a més, el proper dijous dia 16 a dos quarts de 4 de la tarda es farà una sessió informativa específica adreçada als comerciants i divendres dia 17 hi ha programada una xerrada per a tota la ciutadania al Teatre L’Amistat en dues sessions, a les 8 i a les 9 del vespre, respectivament. En aquest cas, l’objectiu és que els gabinets tècnics responsables de les tres propostes finalistes puguin explicar-les breument i aclarir qualsevol dubte que es pugui plantejar.
Cal recordar que la votació es podrà fer tant presencialment durant els dies establerts de 10 a 3 del matí i de 16 a 20 hores de la tarda de dilluns a diumenge al mateix Ajuntament o bé en línia a través d’una plataforma de participació i des de qualsevol dispositiu electrònic, prèvia inscripció a un registre per tal d’obtenir un codi per exercir el vot.