L’Ajuntament, el Centre de Recerques del Pla d’Urgell i l’Arxiu Comarcal reediten el conveni per continuar coeditant la revista ‘Mascançà’

  • L’acord serà vigent per als anys 2020 i 2021 en l’edició dels números 11 i 12 de la publicació

L’Ajuntament de Mollerussa ha renovat el conveni de col·laboració amb el Centre de Recerques del Pla d’Urgell ‘Mascançà’ i l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell per tal de segir coeditant la revista ‘Mascançà. Revista d’Estudis del Pla d’Urgell’.

Els detalls del conveni s’han donat a conèixer avui en una compareixença en què hi han pres part Marc Solsona, alcalde de Mollerussa, Jaume Suau, president del Centre de Recerques del Pla d’Urgell ‘Mascançà’, i Daniel Vilarrúbias, director de l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell.

Segons l’acord, que serà vigent per als anys 2020 i 2021 en l’edició dels números onzè i dotzè de la revista, les tres parts signants es comprometen a seguir publicant una revista que té com a objectiu divulgar els treballs i les aportacions dels diversos àmbits de les ciències, les arts, les ciències socials i les humanitats referits a la comarca del Pla d’Urgell. La direcció de la publicació també serà compartida entre les tres parts. Ajuntament, Centre i Arxiu participaran econòmicament a parts iguals –amb un màxim de 2.000 euros per revista en el cas del consistori– en els costos resultants dels números onzè i dotzè de la publicació, dels quals se’n farà un tiratge de 400 exemplars.

En la seva intervenció, Marc Solsona ha destacat que es tracta d’una revista que ja compta amb 10 anys de vida i amb la qual l’Ajuntament hi col·labora des de fa 7. Es tracta, ha dit l’alcalde, de “l’única revista històrica, científica, de recerca, de coneixement, d’art, feta i produïda al cent per cent per gent del Pla d’Urgell”, i que a més dóna veu a gent de la comarca que dedica hores del seu temps a aquestes matèries, fent “recerca, estudis i articles sobre la nostra comarca de manera molt transversal i diversa”. El resultat de tot plegat és una publicació “molt ben posicionada”, un producte “d’altíssima qualitat” que és, fent el símil cinematogràfic, “una de les joies de la corona a preservar”, fet pel qual ha felicitat els responsables de la revista.

Per la seva part, Daniel Vilarrúbias ha celebrat “el suport constant de l’Ajuntament”, al qual ha definit com “un dels paraigües cabdals de l’Arxiu Comarcal”. El director d’aquesta institució ha recordat que a finals d’aquest 2019 l’Arxiu compleix deu anys de vida i que estan rumiant com celebrar-ho, tot i que ha avançat que la signatura d’aquest conveni és ja una bona celebració.

Finalment, Jaume Suau ha dit que el conveni és “un pas endavant per a la promoció i la protecció del fet cultural a la comarca”, una comarca a la qual ha qualificat de “jove” i que és tota “una joia per a la recerca que dóna molt per investigar”. En aquest sentit, ha recordat que fins ara s’han presentat “115 comunicacions i 130 investigadors, a les quals cal afegir les d’enguany”. El resultat és –segons ha precisat Suau– una revista de qualitat que es troba referenciada en diferents bases científiques de prestigi i que compta amb un nombre considerable de consultes online d’articles publicats per la revista, que ha xifrat en 43.000 des del 2010.

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca