L’Ajuntament amplia per millorar els contractes de neteja del centre comercial i de l’edifici consistorial

L’alcalde, durant la roda de premsa
  • En el cas del nucli central de les places, la neteja diària s’incrementarà en tres hores més cada dia i es canviarà el detergent utilitzat

 

L’Ajuntament portarà a l’aprovació del primer Ple ordinari del mandat, previst per aquest dijous a les 9 del vespre, la modificació del contracte de neteja del centre comercial de la ciutat i també de l’edifici consistorial després dels treballs de remodelació que s’han dut a terme en tots dos espais. Ho ha explicat aquest matí en roda de premsa l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, que ha indicat que el Ple servirà també perquè Raquel Pueyo, prengui possessió del càrrec com a regidora de Joventut, Festes, Noves Tecnologies i responsable de Ràdio Ponent, després de la renúncia presentada per Xavier Roure al passar a ser director de Fira de Mollerussa.

En el primer dels casos, les obres de conversió del centre de la ciutat en un espai amb prioritat per als vianants amb un paviment de nova generació han comportat algunes deficiències en la neteja que han portat a l’Ajuntament a motivar l’ampliació del contracte de neteja, adjudicat en el seu dia a l’empresa Serveis LIC 1999, SLU. D’aquesta manera, la revisió del contracte inclou una ampliació en tres hores diàries de la neteja en les places centrals de la ciutat així com també un canvi en el tipus de detergents utilitzat. A més inclou també una neteja a pressió amb una periodicitat quinzenal. Aquesta modificació ha estat quantificada en 2.336 euros al mes (IVA inclòs).

En el cas de les dependències municipals, les dependències municipals per unificar serveis en una sola planta a través de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania han fet que hi hagi hagut un increment de la superfície a netejar en més d’un centenar de metres quadrats, un canvi que s’han valorat en un increment de 3.841 euros més cada any (IVA inclòs) en el contracte que té l’empresa Pulit Lleida, SL.

 

Cessió gratuïta a Educació dels terrenys municipals del nou institut

 

També passarà per a l’aprovació del Ple la cessió gratuïta a Educació de la finca de prop de de 7.000 metres quadrats en la que s’ha d’edificar el nou institut de Secundària de la ciutat i que està situada al darrera de l’escola bressol El Niu, ubicada al carrer de Josep Tarradellas. La cessió no s’ha fet fins ara perquè l’Ajuntament s’ha fet càrrec de l’adjudicació de  les obres de construcció de la fonamentació de l’edifici, que es preveu estiguin enllestides a finals de juliol o principis d’agost per tal que la Generalitat pugui proveir els mòduls prefabricats que han de permetre iniciar el curs amb normalitat al nou complex.

 

 

El consistori situa en un 94% la ràtio d’endeutament a finals del 2018

 

Un altre dels punts de l’ordre del dia serà l’aprovació del Compte General, que posa de manifest que la ràtio d’endeutament al tancament de l’exercici 2018 se situa en 94% amb un romanent de tresoreria positiu de més de 800.000 euros, que Solsona ha posat en valor pel fet que durant l’any passat es va haver de modificar el crèdit en 2 milions d’euros per tal de finançar les obres del Pla de Barris.

Així mateix, Solsona també ha explicat que el Ple també debatrà la contractació de dues operacions de crèdit per un import total de 642.000 euros, que es repartirà entre dues entitats, 200.000 al Banc de Sabadell i 442.000 a La Caixa. L’objectiu d’aquestes operacions és proveir fons de tresoreria per tal de fer front als pagaments a proveïdors. En aquest sentit, Solsona ha explicat que s’ha executat molta obra en poc temps i això ha provocat que s’hagi excedit el període mig de pagament a proveïdors a l’espera de poder cobrar el 1,3 milions d’euros que té pendents en concepte de subvencions de la Generalitat i de la Diputació així com també en contribucions especials. En aquest sentit, ha fet referencia a que 500.000 euros corresponent als diners que s’ha hagut de pagar pel contenciós que s’ha perdut davant la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) i que “ens omple de raons” per poder anar contra l’Agència Catalana de l’Aigua, que va ser qui va deixar de pagar a la CHE sense previ avís el cànon que l’Ajuntament li abonava per aquest concepte.

 

 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca