• Bitlles, titelles, costura, acordió, violi i història formen part del programa, que es fa en horari lectiu i que arribarà a més de 1.600 alumnes.
L’Ajuntament de Mollerussa donarà continuïtat, per tercer any consecutiu, al projecte intergeneracional d’intercanvi d’experiències entre usuaris del Casal per a la Gent Gran i alumnes dels quatre centres d’educació primària, tres públics i un concertat, que hi ha a la ciutat, tot i que ho farà augmentant els àmbits d’acció fins a les escoles bressol, i ampliant els espais (dins i fora dels centres escolars).
Aquesta nova campanya es repetirà degut a la bona acollida que ha tingut l’experiència i a la valoració favorable per part de tots els participants, que es calcula que enguany seran uns 1.600 alumnes i una dotzena d’avis que habitualment acudeixen al casal. L’objectiu d’aquesta experiència de treball intergeneracional, que es fa en horari lectiu i formant part del projecte curricular, és completar la formació dels alumnes d’una manera més lúdica i alhora oferir als usuaris del casal la possibilitat de transmetre els seus coneixements.
Per aquest 2016, el projecte es desenvoluparà des d’ara fins a final de curs i s’articularà en cinc tallers (bitlles, costura, titelles, acordió, violí i història) que aniran rotant pels quatre centres implicats: El Carme, l’Ignasi Peraire, Les Arrels i el Pompeu Fabra. Enguany, però, s’han reestructurat les dates en funció de la demanda dels centres: d’aquesta manera, El Carme concentrarà les activitats al març, Ignasi Peraire i Les Arrels a l’abril i el Pompeu Fabra al maig.
Entre les novetats d’enguany, cal esmentar que el projecte s’ha obert també a les escoles bressol, i durant el mes de febrer ja s’hi ha presentat un conte amb titelles amb una temàtica que girava al voltant del Carnaval. El taller de titelles va a càrrec d’Hermínia Defior, Mercè París i Antonieta Guillaumet.
Pel que fa a les bitlles, continuen dins el projecte, però en lloc de que els avis vagin a les escoles, són els escolars els que surten per anar a la pista de bitlles on habitualment juguen els avis. A més, aquesta activitat finalitzarà amb un torneig al juny en el qual hi competiran els vuit millors de cada escola (de 5è curs, que són els que ho fan). En aquest cas, cal precisar que El Carme no participarà en el torneig, però sí en l’activitat. Els avis que estaran al capdavant de les bitlles són Joan Pedrós, Pepito Magrí, Antonio De Cruz i Ramon Petit.
També seguirà endavant l’activitat en la qual un avi explica una història, però amb la particularitat que, més que explicar una història en sí, s’explicarà com era la vida abans, quan els actuals avis eren joves. Aquesta activitat anirà a càrrec de Josep Barberà.
Pel que fa al taller de costura, en aquest cas es passarà a treballar la llana i s’ampliarà l’horari de una hora a una hora i mitja. Antonieta Balcells, Magdalena Braqué i Antonieta Guillaumet seran les encarregades d’aquesta activitat. També segueixen l’acordió (amb Maria Neus Ros) i el violí (amb Josep Maria Tamarit), però en canvi, es deixaran de fer sardanes perquè, amb motiu de la capitalitat de Mollerussa, es portarà el programa Saltem i ballem a les escoles.