L’Ajuntament adjudica la rehabilitació de l’antic escorxador per convertir-lo en Banc d’Aliments

L’Ajuntament ha adjudicat a l’empresa Construccions Esteban, de Mollerussa, el projecte de rehabilitació de l’antic escorxador municipal per a convertir-lo en un magatzem de distribució d’aliments que esdevingui una eina per millorar la salut dels col•lectius més vulnerables de la ciutat i evitar també el malbaratament de productes alimentaris frescos. L’obra, que té un termini d’execució de 4 mesos, compta amb un pressupost de 240.302 euros, dels quals 200.000 provenen d’una subvenció per part de la Diputació de Lleida que es complementarà amb una aportació de la Fundació Obra Social de la Caixa. Els 35.000 euros que completen el pressupost ja han estat previstos per l’Ajuntament en el pressupost d’enguany, segons ha indicat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, que ha dit que la previsió és que les obres comencin durant la primera quinzena del mes de febrer.
L’empresa que s’ha adjudicat l’obra ha presentat millores al projecte que passen per la realització d’un paviment per al pati i l’arranjament de la coberta de l’edifici existent així com també, com a millores complementàries, el fet d’augmentar la superfície d’un dels magatzems previstos en el projecte inicial, segons ha explicat Solsona.
L’objectiu d’aquest servei, que ara ja es fa amb productes de llarga durada, és poder proporcionar també a les persones beneficiàries producte fresc per la qual cosa s’han d’habilitar les instal•lacions frigorífiques d’emmagatzematge adequades. Cal dir que a la demarcació de Lleida únicament es compta amb un servei d’aquestes característiques a la capital, segons ha remarcat l’alcalde el qual ha destacat “la voluntat i sensibilitat de tirar endavant un projecte per a tota la comarca tot i no ser una competència municipal” per tal de fer “política social en majúscules” rehabilitant un espai en desús per aquest projecte.
La instal•lació que es vol rehabilitar consta de 439 metres quadrats de superfície construïda als que cal donar una distribució adequada per poder desenvolupar el projecte. Així, a la part de l’exterior caldrà construir un magatzem de paletització on es pugui emmagatzemar tots els aliments de llarga durada provinents de la Unió Europea que arriben 3 vegades a l’any. D’aquesta manera, quan entri en funcionament aquest nou equipament es podrà fer el repartiment més sovint i no tant espaiat en el temps. A la part interior, s’habilitaran diferents espais per tal de poder comptar amb una sala d’atenció i distribució dels aliments, una sala d’elaboració dels lots alimentaris, una cambra de manipulació d’aliments frescos, un magatzem i els espais on s’instal•larà la cambra de congelació i la cambra frigorífica per mantenir el producte fresc al qual es tindrà accés a través de convenis de col•laboració que s’establiran amb els diferents supermercats i comerços alimentaris de la ciutat a través de la fundació Banc d’Aliments de Lleida.
Un cop acabada l’habilitació de l’espai i es posi en marxa el servei, que duran a terme voluntaris, també està previst poder organitzar diferents accions alternatives per tal d’informar als usuaris d’aspectes relacionats amb la salut i l’alimentació i així poder optimitzar millor els productes que ofereix el serveis i gestionar millor la cistella de la compra.
 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca