La tragicomèdia ‘Tots els dies arriben’ s’endú la setena edició del premi de textos teatrals Saó de Ponent

El guanyador amb l’alcalde, la vicepresidenta de l’IEI i el president de Saó de Ponent
  • El text guanyador és d’Iñaki Garz, natural de Bilbao, però actualment resident a Sant Boi del Llobregat

 

  • El jurat ha fet públic el veredicte durant l’experiència del ‘Sarau’, que organitza cada any l’entitat Saó de Ponent al Teatre L’Amistat de Mollerussa

 

 L’autor bilbaí Iñaki Garz, amb la peça ‘Tots els dies arriben’, ha estat el guanyador del setè premi Saó de Ponent de textos teatrals per a espectacles de petit format. L’acte de lliurament s’ha celebrat aquest divendres al vespre al Teatre L’Amistat de Mollerussa durant el ‘Sarau’, una experiència cultural dissenyada i organitzada per l’entitat Saó de Ponent. L’acte ha començat amb la posada en escena de ‘Perifèrics’, una peça breu escrita per Jaume Jovells, dirigida per Cristina Simon, i interpretada per Carles Crespo, Fina López i Jordi Torra.

 

El guardó és una dotació econòmica de 5.000 euros. El premi és una iniciativa de Saó de Ponent amb el suport de Diputació de Lleida, l’Institut d’estudis Ilerdencs (IEI), que aporta l’import del guardó, i ‘Ajuntament de Mollerussa. L’obra guanyadora serà publicada a col·lecció ‘Teatre de Butxaca’ de l’editorial Pagès Editors. 

 

A l’acte de lliurament del guardó, hi ha assistit la vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida i vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Estefania Rufach, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el president de Saó de Ponent, Francesc Pla, i els representants del jurat.  El jurat d’aquesta edició ha estat format per la historiadora Carme Alòs, el crític teatral Francesc Foguet, el director de teatre Jaume Jovells, el filòleg Anton Not i la periodista Laia Soldevila.

 

Un any més, el premi Saó de Ponent ha convocat a dramaturgs i dramaturgues d’arreu dels Països Catalans. Cal destacar una vegada més qualitat dels originals rebuts.

 

Sobre ‘Tots els dies arriben’

 

Tots els dies arriben té l’aparença d’una comèdia de parelles amb problemes conjugals, però deriva gradualment cap a la tragicomèdia. Molt ben dialogada, plena de girs i canvis que mantenen la intriga fins al desenllaç, ben revelador d’allò no admès. Malgrat el traç gruixut, els personatges estan ben caracteritzats, amb les seves dualitats i els seus clarobscurs. Cap mirada condescendent, sinó tot al contrari: incisiva en la sàtira. És interessant per la visió satírica, de vegades sarcàstica, d’una classe mitjana de base ponentina aparentment feliç, però amb peus de fang. 

 

Sobre Iñaki Garz

 

Director i dramaturg. Cofundador de la companyia Icaroteatre a Barcelona l’any 2001. Llicenciat en Art Dramàtic a l’Institut del Teatre de Bilbao (BAI). Ha rebut cursos d’escriptura i dramatúrgia a la Sala Beckett. Com a dramaturg, és autor ‘Hemisferios’ (publicat per la revista Escena), ‘El cuarto de las mujeres’ (seleccionada per Magalia), ‘Quan arribi la batalla, pensa en mi’ i ‘Canto por la muerte de Lili Tofler’. Com a director, ha dirigit ‘Canto por la muerte de Lili Tofler’ (Nau Ivanow, 2011; Círcol Maldà, 2012), ‘Els mots de Yorik’ de Josep Palau i Fabra (Espai Brossa, 2008), ‘Quan arribi la batalla, pensa en mi’ (Teatre Tantarantana, 2007) i ‘La diferencia entre espectadores de piezas estivales y espectadores de funerales estivales’ de Thomas Bernhard (Sala El Canto de la cabra, Madrid, i Teatre Tantarantana, Barcelona, 2006), entre altres.

 

A la Sala Beckett, d’aquest autor s’hi ha pogut veure ‘Hemisferios’ (2002 i 2003). També s’ha fet la lectura dramatitzada d’’El cuarto de las mujeres’ (2012) a l’Obrador de la Sala Beckett.

 

Sobre Saó de Ponent

 

Saó de Ponent és un col·lectiu de gent que treballa a favor de la cultura amb un sentit ampli de l’expressió. Mollerussa és el nucli on comença tot i s’estén a tot el seu entorn més pròxim. Treballa també amb persones properes i apassionades en diferents àmbits de la cultura i tots els seus coneixements de proximitat. 

El treball de tots permet poder crear experiències culturals úniques amb el segell ‘A la manera de Saó de Ponent’. Aquest és un compromís que comporta, esforç, el foment de la imaginació, l’autocrítica, el rigor i a revisió constant. L’objectiu és que Saó de Ponent esdevingui un referent cultural i una font d’inspiració per a altres activitats.

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca