- Josep Vallverdú, Eduard Batlle, Anton Not, Joan Rovira, Josep M. Sala-Valldaura, Jaume Suau i Àlex Susanna fan el vi protagonista del vers
La Biblioteca Comarcal Jaume Vila va donar aquest dijous al vespre el tret de sortida a la setena edició del cicle Lletres i Vins dins el projecte Biblioteques amb DO, que vol abordar la cultura del vi des d’altres vessants. En aquest cas, l’abordatge s’ha fet des de la poesia de la mà de set autors lleidatans com són Josep Vallverdú, Eduard Batlle, Anton Not, Joan Rovira, Josep M. Sala-Valdaura, Jaume Suau i Àlex Susanna, als quals l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, que ha obert l’acte, ha agraït la seva presència en l’obertura del cicle així com també la del vitininicultor Tomàs Cusiné, propietari dels cellers Tomàs Cusiné, Castell del Remei, Cérvoles Celler i Cara Nord, i de Mireia González, responsable de Comunicació dels quatre cellers.
La vetllada poètica, que ha estat regada amb un tast de Gotim Bru de Castell del Remei per a la seixantena d’assistents, s’ha iniciat amb la lectura per part de cada un dels escriptors d’un poema de la seva autoria, els quals estan recollits en el llibre editat amb motiu del primer Aplec literari al Castell del Remei que es va fer al 2017 en aquesta antiga colònia agrícola, el protagonista del qual va ser el vi. La segona part del tast poètic ha estat la lectura d’un segon poema però, en aquest cas, inspirat en alguna de les 57 pintures i dibuixos que formaven l’exposició titulada Grans mestres lleidatans, que va acollir el mateix any la sala Lucilla Atilia del celler amb obres de Xavier Gosé, Jaume Morera, Víctor Pérez-Pallarés, Perico Pastor o Joaquim Ureña, entre altres.
Un concert de petit format amb música d’arrel catalana serà el protagonista de la segona activitat programada a càrrec de Corrandes són corrandes, qui ens acostarà a la cultura del vi tot i fent una degustació de Cara Nord Negre. Serà dilluns 18 de febrer també a les 8. Dimecres 20 de febrer a la mateixa hora serà el torn de conèixer la història de Els Girona, la gran burgesia catalana del segle XIX, a càrrec de la historiadora Lluïsa Pla. Una història lligada també al món del vi. En aquest cas el tast serà del Vilosell del Celler Tomàs Cusiné.
El punt i final del cicle el posaran dijous 28 de febrer a les 8 del vespre els contes per adults del Carles Alcoy que s’endinsarà en les Històries del vi i el beure: les llegendes del sants bevedors, tot plegat amb un tast del Colors Negre de Cérvoles Celler.