La firma Sita Murt dona suport al Concurs de Vestits de Paper amb un disseny que serà reproduït en paper

El disseny cedit per Sita Murt que serà reproduit en paper
  • Desfilarà el 14 de desembre al Teatre L’Amistat en la 60a edició del certamen, que renova jurat amb noms del món de la moda i l’estilisme

 

La reconeguda marca de moda catalana Sita Murt dona suport al Concurs de Vestits de Paper, el qual arriba enguany a la seixantena edició amb un jurat renovat amb noms de prestigi en el món de la moda i de l’estilisme. La firma igualadina, que aquest 2024 commemora el centenari de la seva creació, ha cedit un disseny que forma part de la col·lecció que abandera aquest aniversari, en la qual el color cru i negre i el punt, que barreja fils i textures, en són els protagonistes. Aquest disseny serà reproduït en paper per desfilar a la gala del pròxim 14 de desembre al Teatre L’Amistat, les entrades a la qual estan a punt exhaurir-se.

 

L’encarregada de convertir en un vestit de paper aquest disseny serà la modista d’Alguaire Carme Solà, que col·laboradora habitualment el Museu de Vestits de Paper i ha participat en diverses ocasions en el concurs.

 

La peça, que no entrarà a concurs, passarà a formar part d’una col·lecció específica dins el museu juntament amb les que van cedir en anys anteriors Peter Aedo, Lydia Delgado, Oscar de la Renta, Agatha Ruiz de la Prada, Joaquim Verdú Victorio&Lucchino, Armand Bassi, Jordi Labanda, Konrad Muhr, Lorenzo Caprile, Rosa Clarà, Toni Francesc, Antonio Miró, Custo,  Josep Abril, Josep Maria Peiró, Andrés Sardà, Miquel Suay, Estanislao Solsona, Kima Guitart i Mus&Bombon.

 

Pel que fa al jurat, la presidenta serà Montse Figueras, CEO de la firma Sita Murt, caracteritzada pel seu enfocament en el disseny contemporani de peces confortables i elegants, amb el punt com a protagonista, i per la qualitat dels materials emprats . També formaran part del jurat:

 

  • Mariona Mas (Barcelona), figurinista de cinema i televisió, membre de l’Acadèmia del cinema Català  i, estilista de les Gales dels Premis Gaudí. És col·laboradora habitual  de TV3 i  productores independents, en multitud de projectes televisius entre els quals destaca el disseny de vestuari dels programes Eufòria i Zènit i cinematogràfics com la sèrie El otro lado,  de Movistar. També intervé activament en diferents seminaris del departament de direcció Artística de l’Escac, en l’especialitat de vestuari. En el camp de la docència, imparteix màsters d’Estilisme de Cinema i Televisió , des de l’any 2000, en reconegudes escoles de Disseny com IED,  IDEP , BAU I EATM.

 

  • Míriam Rubio, patronista modelista escaladora formada a l’Institut Català de la Moda i amb més de 30 d’experiència en el desenvolupament de col·leccions per a la indústria de la moda, ha format part d’empreses com Massimo Dutti, Bimba i Lola i Uterqüe.
  • Félix Lozal (Barcelona) prové del món de la restauració, professió que li ha permès treballar amb diferents materials i tècniques. Destaca per les seves creacions amb cartró ondulat, les quals són peces que es mouen entre l’escultura i l’interiorisme, en les quals utilitza tècniques de la restauració aconseguint que aquest material, efímer a l’origen, sigui perdurable en el temps i així, competir amb els materials tradicionalment considerats nobles.
  • Josep Maria Folch (Montbrió del Camp), gerent de Metalúrgica Folch, l’única fàbrica d’agulles de l’Estat, i Enginyer Industrial per la Universitat Politècnica de Barcelona. De 1990 – 1991 va treballar a l’Oficina Comercial de l’Ambaixada  d’Espanya a Los Angeles en l’àmbit de les exportacions. Des de 1991, ha estat  promocionant els mercats nacionals i estrangers, desenvolupant  i creant nous mercats i aplicacions per a l’empresa. Patrocina un dels premis del concurs.
  • Sílvia Corral (Montbrió del Camp), gerent de l’empresa Silonpins de disseny amb imperdibles, làmpades creatives a la carta, joies, lanyards, porta mascaretes i porta ulleres. Patrocina un dels premis del concurs.
  • Francisco Pavón (Madrid), advocat, editor i director de la revista de moda “Pasarela de Asfalto”, distribuïda a Espanya i Bèlgica. Patrocinador d’un dels premis del concurs. Actualment dirigeix també el bufet  d’advocats @pavonchisbertabogados.
  • Felipe Moreno i Luis Fernando Jiménez (Saragossa), Encarregats de la part artística i cultural de l’escola-museu EMOZ, vinculada al món del paper en la tècnica de l’origami. Són analistes del desenvolupament artístic del paper i formen en diferents tècniques del paper.
  • Teresa Cardona, tècnica del paper i membre del comitè organitzador.
  • Mireia Caba, secretària del jurat

 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca