La biblioteca de Mollerussa, única a Lleida en formar infants de 10 a 12 anys per a programar ordinadors

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa serà l’única de Lleida i una de les 20 de tota Catalunya que participen de la iniciativa Codeclub.cat destinada a formar nens i nenes de 10 a 12 anys per tal que aprenguin a programar ordinadors, segons ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat de la directora de la biblioteca Diana Solé. La formació, que és gratuïta i està promoguda pel Servei de Biblioteques de la Generalitat, tindrà una durada de 12 setmanes i es farà dissabte al matí a la mateixa biblioteca de les 10 a dos quarts de 12 del matí. En aquest sentit, Solsona ha explicat que es tracta d’una iniciativa que “ens torna a posicionar com a ciutat liderant una dinàmica cultural que ens diferencia”.
Les classes, que començaran el proper 18 d’octubre, seran impartides per estudiants voluntaris de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) tal i com recull el projecte, el qual aposta per una oferta formativa atractiva en una franja d’edat clau per fidelitzar els usuaris a les biblioteques i que alhora estimula la creativitat dels infants en un llenguatge que esdevindrà molt important en un futur proper, segons ha explicat Diana Solé. Un altre dels objectius és fomentar l’equitat i és per això que es promou la participació paritària al 50% amb la voluntat també de contribuir a incentivar vocacions científico-tecnològiques entre els infants. Al tractar-se d’un projecte pilot, la idea és avaluar-ne els resultats per tal de poder-lo estendre a la resta de biblioteques públiques. Donat que únicament poden participar 12 alumnes en aquest curs, la biblioteca organitzarà el proper dilluns dia 6 a les 7 de la tarda una sessió informativa per a les famílies interessades en fer les inscripcions, que es faran aquell mateix dia.

Nova temporada d’activitats per a tots els públics

D’altra banda, la biblioteca començarà el proper 1 d’octubre la nova temporada d’activitats adreçades a tots els públics amb la voluntat d’ampliar l’oferta cultural d’aquest servei, segons ha explicat el responsable de la programació, Josep Miquel Varea. Així, pel que fa al públic infantil hi ha programades tres sessions de L’Hora del Conte, una cada mes, i dos tallers, el primer al 15 d’octubre en què es treballarà el còmic de la mà de professionals de la revista Cavall Fort i un altre els dies 12 i 14 de novembre sobre Som uns manetes… amb la música. Pel que fa a les sessions de contacontes, la primera serà el dia 1 amb el narrador Albert Estengre i Avi, que va passar el 1714?, que forma part dels actes organitzats amb motiu del Correllengua; la segona tindrà lloc el 5 de novembre amb La Castanyera i els seus secrets, de la Cia. Fes-t’ho com vulguis i la darrera serà el 17 de desembre amb La Cremallera i els seus Contes de Nadal.
Les activitats programades pels adults començaran el 2 d’octubre amb un recital poètic audiovisual, que sota el títol Amb guix escric el meu nom… repassarà l’obra de Maria Mercè Marçal i que també forma part dels actes del Correllengua. El 9 d’octubre es farà la presentació del número 5 de la revista Mascançà. El 10 d’octubre es presentarà el projecte Loba al Pla d’Urgell i per acabar el mes d’octubre hi haurà dues presentacions de llibres. Un és Geografia literària: comarques lleidatanes, l’Alt Pirineu i l’Aran, de Llorenç Soldevila, el 16 d’octubre, i l’altre La sergent Anna Grimm, de Montse Sanjuan, el 23 d’octubre.
 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca