Jornada de portes obertes al nou Centre de distribució d’aliments del Pla d’Urgell

Aquest matí, ha tingut lloc la jornada de portes obertes del nou Centre de distribució d’aliments del Pla d’Urgell. El nou espai, que ha entrat en funcionament aquest mes de desembre, quant a l’aliment sec, ha comptat amb un pressupost de 240.302 euros, dels quals 200.000 provenen d’una subvenció per part de la Diputació de Lleida que es complementarà amb una aportació de la Fundació Obra Social de la Caixa. Els 35.000 euros que completen el pressupost ja es van preveure, per part de l’Ajuntament de Mollerussa, en el pressupost del 2015.
A l’acte de portes obertes hi han assistit, el president de la Diputació, Joan Reñé, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el president del Consell Comarcal, Josep M. Huguet, alcaldes de les poblacions de la comarca, el regidor de Benestar Social i Ciutadania de Mollerussa, Josep Lavin i altres regidors de l’Ajuntament. També hi han estat presents el president i la presidenta de Càritas i Creu Roja, Antoni Cid i Rosa M. Niubó, respectivament. A banda de l’empresa adjudicatària de les obres Construccions Esteban, també hi han assistit altres empreses vinculades amb les obres com, Refrigeració Miquel Garcia i Meca System. També el Sr. Antonio Miquel, de Tallers Antonio Miquel (Linde), que ha fet donació al nou centre de distribució d’aliments d’una carretilla, la qual cosa permetrà moure els aliments amb major facilitat. Igualment han estat presents representants de la Fundació Obra Social de “la Caixa”, així com representats del Banc d’Aliments de Lleida.
L’objectiu d’aquest servei, que ara ja es fa amb productes de llarga durada, és poder proporcionar també producte fresc a les prop de 600 famílies a tota la comarca que ja es beneficien actualment de la distribució d’aliments. La valoració de la situació de les persones que necessiten d’aquesta atenció alimentaria la fan els tècnics de l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla.
El President de la Diputació ha comentat que l’espai té una funcionalitat excepcional i ha manifestat la seva satisfacció de haver pogut participar en tirar endavant aquest nou equipament per la Comarca. També ha agraït a totes les entitats solidaries, Banc Aliments, Càritas, Creu Roja, entre altres, així com als professionals i a totes les persones que de manera altruista i solidaria fan possible que, “aquí, no es traspassi la línia vermella per tal que els nostre veïns i veïnes dels nostres pobles que passen per dificultats en aquests moments no tinguin mancances en allò que és bàsic com són els aliments”.
Per la seva part, l’alcalde de Mollerussa ha corroborat les paraules d’agraïment del president de la Diputació i ha ressaltat que aquest és un projecte on s’hi ha implicat molta gent de manera directa, des de que es comença els primers esbossos per transformar l’espai i mirar com s’haurà de gestionar el nou servei i altres aspectes del projecte, més, implica de manera transversal a moltíssima gent, ha afegit. Ha comentat igualment que aquest nou espai farà que és puguin dignificar situacions personals complicades perquè “hem d’estar sensibles a una realitat que tenim a casa nostra i amb la col·laboració dels diferents agents socials, dels professionals de les àrees de Benestar Social, conjuntament amb les diferents administracions implicades, això és possible”.
El president del Consell Comarcal ha comentat que des de la Comarca s’està molt orgullós de poder donar aquest servei, “és una instal·lació que ens la sentim de tota la comarca, com no pot ser d’altra manera i és molt important tenir tots els aliments en un únic espai”, a afegit. També ha senyalat que l’espai té totes les eines necessàries, amb totes les condicions i equipaments per poder donar un bon servei.
El Centre de distribució d’aliments del Pla d’Urgell s’ubica a la carretera de Torregrossa, a l’antic escorxador municipal, amb una superfície construïda de 439 metres quadrats als que s’ha donat una distribució adequada per poder desenvolupar el projecte. Així, a la part de l’exterior s’ha construït un magatzem de paletització on es podran emmagatzemar tots els aliments de llarga durada provinents de la Unió Europea que arriben 3 cops a l’any. Això permetrà que es pugui fer el repartiment d’aliments més sovint i no tant espaiat en el temps.
A la part interior, s’ha habilitat diferents espais per tal de poder comptar amb una sala d’atenció i distribució dels aliments, una sala d’elaboració dels lots alimentaris, una cambra de manipulació d’aliments frescos, un magatzem i els espais on s’ha instal·lat la cambra de congelació i la cambra frigorífica per mantenir el producte fresc al qual es tindrà accés a través de convenis de col·laboració que s’establiran amb els diferents supermercats i comerços alimentaris de la ciutat a través de la fundació Banc d’Aliments de Lleida.
 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca