Fira de Mollerussa ha mantingut aquesta setmana dues reunions sectorials amb expositors de la Fira de Sant Josep per tal de copsar les expectatives d’aquests i abordar la viabilitat del certamen tant a nivell organitzatiu com de participació a falta de quatre mesos de la celebració de la pròxima convocatòria, prevista en el mes de març. La seguretat, així com la conveniència i necessitat del sector de participar en fires han estat alguns dels temes tractats en les dues sessions.
Les reunions han estat presidides pel director de l’ens firal, Xavier Roure, i cadascuna d’elles ha comptat amb una desena de firmes presents en passades edicions de la Fira de Sant Josep, tant del Recinte Exterior, dels Pavellons o del Saló de l’Automòbil, així com amb representants de l’Associació Provincial de la Indústria i Comerç de la Maquinària Agrícola (APRICMA), de la Federació d’Empresaris Metal·lúrgics de la Província de Lleida (FEMEL) i de l’Associació Provincial d’Empreses d’Automoció (APEA).
En la seva valoració, Roure ha destacat la manifestació per part dels assistents de la necessitat de fer fires presencials, davant la qual cosa ha al·ludit a la “nostra responsabilitat en començar a treballar perquè això sigui possible”.
“Posem en marxa l’engranatge per poder fer la Fira de Sant Josep”, ha anunciat el director, assegurant alhora que es farà “seguint sempre l’evolució de la pandèmia i de les mesures sanitàries per poder portar a terme un esdeveniment d’aquesta magnitud”. Precisament les mesures sanitàries va ser un dels temes més abordats, advocant per la seva importància i la seva implementació.
Divuit mesos sense grans fires agrícoles en format presencial a les Terres de Lleida
Segons Xavier Roure, una de les dades que també es van posar sobre la taula són els divuit mesos sense fires presencials de maquinària agrícola a les Terres de Lleida, així com la complementarietat que pot significar el desenvolupament d’activitats virtuals, si bé el sector va apostar pels certàmens presencials.