Els Reconeixements Ànima premien el periodista de TV3 Lluís Caelles per la mirada social en la informació

El veredicte s’ha donat a conèixer avui a l’Ajuntament
  • Homenatge a la professionalitat d’explicar conflictes internacionals com l’actual a Ucraïna sobre el terreny amb rigor i coratge

 

  • La distinció li serà lliurada el pròxim 4 de novembre en el marc de la XIII Vetllada Solidària del CIS Ángel Olaran, on es donaran 7 premis més

 

Els Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa, impulsats per l’Ajuntament de Mollerussa i el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran, han volgut reconèixer en la seva setena edició el periodista, reporter i actual sotscap de la secció d’Internacional de TV3, Lluís Caelles (Isona, 1966), per la seva labor periodística i educativa explicant sobre el terreny i amb la mirada social posada en els protagonistes conflictes internacionals com l’actual guerra a Ucraïna, sempre des del rigor i amb coratge.

 

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i  el president del CIS Ángel Olaran, Josep Maria Pujol, acompanyats de la regidora d’Acció Social i Comunitària, Anna Carné, han donat a conèixer aquest matí el veredicte del jurat d’aquests guardons que, amb caràcter honorífic i anualment, tenen per objectiu premiar la solidaritat tant en l’àmbit internacional i com també en el territori més pròxim. L’acte de lliurament es farà el divendres dia 4 de novembre a les 9 del vespre en el marc de la XIII Vetllada Solidària del Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran, que recupera el format de sopar dels anys anteriors a la pandèmia i en el qual a banda del Reconeixement Abba Melaku, que recau en Lluís Caelles, també es lliuraran un total de set Reconeixements Ànima d’Honor Àngel Pujol.

 

L’acta de la decisió del jurat recull que s’atorga la distinció a Lluís Caelles “per posar en relleu el valor de la comunicació, fent de mirall; i en la distinció, aglutinant els seus companys de professió que també posen en perill la seva pròpia vida per informar dels conflictes internacionals sobre el terreny amb coratge i valentia”. Així mateix, assenyala que se’l reconeix  “per exercir la seva professió amb impecable professionalitat, que l’ha portat a la primera línia d’esdeveniments que han canviat la fisonomia del món i que en modelaran el futur, per explicar-los amb la màxima llibertat d’expressió, i contar les històries de la gent -tant les alegries com els patiments- amb rigor i respecte”.

 

Solsona ha afirmat que amb aquesta distinció els Reconeixements Ànima acumulen prestigi perquè el periodisme de Lluís Caelles ofereix una altra mirada dels conflictes explicant “com viu la gent des del lloc on passen les coses”. Per la seva part, Josep Maria Pujol, ha mostrat la seva satisfacció per poder recuperar l’esperit de l’acte de reconeixement en el marc de la VIII Vetllada Solidària del Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran, que ha de permetre aconseguir fons per a mantenir els projectes del missioner basc a la zona del Tigray ,a Etiòpia, que viu sota el flagel de la guerra civil des de fa dos anys. En aquest sentit, les persones que vulguin participar de la vetllada ja poden inscriure’s a través del següent enllaç https://isolidaries.org/producte/inscripcio-vii-reconeixements-anima-i-xiii-vetllada-solidaria-angel-olaran/

 

A banda del periodista Lluís Caelles, també es farà un reconeixement al col·lectiu sanitari del municipi en la persona dels metges David Bartolomé i Manel Pena i les infermeres Roser Galitó i Carme Nabau; a la Comunitat religiosa de Germans de la Salle a Mollerussa en agraïment pels 117 anys d’implantació a la ciutat; al Club Patí Vila-sana, per la gesta esportiva d’un club d’un municipi de 750 habitants d’arribar a ser internacionals; i a la Maria Camarasa per la seva tasca com a voluntària durant més de 50 anys en diferents entitats municipals.

 

Pel que fa al Reconeixement Ànima Abba Melaku, val a recordar que l’any 2016 el jurat va premiar a l’ONG Defensa Civil Siriana (Cascos Blancs), pel seu heroisme, compromís i labor humanitària a Síria. L’any 2017 es va distingir Meir Margalit, del Center for Advancement of Peace Initiatives de Jerusalem, per la seva lluita en defensa de la pau amb el poble palestí. L’any 2018 el guardó va recaure en l’activista Helena Maleno Garzón per la seva defensa dels Drets Humans mentre que l’any 2019 es va distingir l’economista colombià, Henry Acosta Patiño, per la seva tasca com a facilitador de la pau a Colòmbia.  L’any 2020 el reconeixement va ser per l’Associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga, la qual, dirigida per una neboda de l’eclesiàstic, Glòria Casaldàliga, és continuadora de les causes socials i mediambientals impulsades pel bisbe mort l’agost del 2020 a 92 anys i l’any passat va recaure en la periodista i activista kurda Amina Hussein per la defensa dels drets de les dones i donar visibilitat a la Revolució de Rojava al Kurdistan sirià.

 

El jurat dels Reconeixements Ànima està format per l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; el president del CIS Angel Olaran, Josep Maria Pujol; el rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, i l’exdirector general de Cooperació al Desenvolupament del Govern de la Generalitat, Manel Vila.

 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca