Els espais verds del segle XXI: de complement estètic a element motor de qualitat de vida

El Teatre L’Amistat acull el congrés dels professionals dels espais verds
  • Mollerussa acull avui i demà el 22è congrés de l’APEVC centrat en la transformació de les ciutats davant l’amenaça del canvi climàtic

 

 

Naturalitzar l’entorn. Des d’aconseguir arbres feliços a l’acceptació de la flora espontània com a paisatge nou en les ciutats, són només alguns dels exemples del procés de transformació de la infraestructura verda en pobles i ciutats per tal d’adaptar-se a la realitat del canvi climàtic i que, avui i demà, centraran les ponències del 22è Congrés de l’APEVC, organitzada per l’Associació de Professionals dels Espais Verds de Catalunya (APEVC) i Fira de Mollerussa.

 

La convenció, que es realitza al Teatre L’Amistat, compta amb més de 180 professionals i tècnics d’espais verds d’arreu de Catalunya així com d’altres punts de l’estat espanyol, segons ha informat la presidenta de l’APEVC, Joana Astals. Fomentar la biodiversitat, promoure una fauna beneficiosa, buscar arbres feliços que ens donin ombra i que ens permetin viure a la ciutat d’una forma saludable són, segons Astals, les línies a seguir en aquesta transformació urbana.

 

Des de la gestió dels espais verds en entorns rurals en el qual treballa des de fa uns anys l’Ajuntament de Mollerussa i que ha ocupat la primera de les ponències d’aquest dijous amb la intervenció del tècnic de l’Ajuntament de Mollerussa, Joan d’Arandes, al projecte de la Vora de Girona d’una infraestructura verda urbana multifuncional o l’experiència a Besançon (França) de comunicació al servei de la biodiversitat, són algunes de les ponències d’aquest congrés, el qual es desenvolupa de forma itinerant per Catalunya amb l’objectiu de donar a conèixer el territori.

 

En aquest sentit, l’alcalde de la capital del Pla d’Urgell i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, que ha donat aquest matí la benvinguda als assistents, ha volgut posar en valor el fet d’acollir fires, congressos i esdeveniments sectorials i professionals com aquest que “ens donen valor com a entitat i ciutat”, alhora que ha afegit que “no és casual” que Mollerussa sigui seu d’aquest congrés, en referència a la línia de treball engegada fa uns anys per “entendre la gestió dels espais públics i espais verds amb aquests nous criteris i paradigmes del segle XXI en termes de descarbonització, emissions, sostenibilitat i qualitat de vida”.

 

Una línia que, ha continuat l’alcalde, “traspassa la frontera del fet que els espais verds no només són un complement estètic a les ciutats sinó que són un element motor de qualitat de vida, de biodiversitat i generació d’espais agradables al municipi”. Així mateix, Solsona ha afegit que fa falta molta pedagogia perquè de vegades aquests nous criteris no s’entenen i és bo que en el congrés es parli també de temes com l’esporga o què plantar.

 

 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca