Els Amics i Amigues de la Banqueta proposen una ‘Nit d’Astronomia al Salt del Duran” coincidint amb el 50è aniversari de l’arribada de l’home a la Lluna

  • L’activitat ha estat presentada avui a l’Ajuntament de Mollerussa, se celebrarà dissabte vinent i comptarà amb Roman Florensa al capdavant

‘Nit d’Astronomia al Salt del Duran’ és el nom de l’activitat que se celebrarà dissabte vinent, dia 20, i que ha estat presentada avui a l’Ajuntament de Mollerussa.

La presentació ha comptat amb la participació de l’alcalde Marc Solsona, i de dos dels membres de la junta directiva de l’entitat organitzadora, els Amics i Amigues de la Banqueta de Mollerussa al Salt del Duran, el president Pau Del Valle i Francesc Pintó.

L’activitat se celebrarà a partir de les 10 de la nit, serà gratuïta, apta per a totes les edats i tindrà al capdavant l’especialista en astronomia Roman Florensa, que oferirà un taller i observacions amb telescopi, tot plegat integrat en una jornada en què també són coorganitzadors els Ajuntaments de Mollerussa i Golmés, a més de Canals d’Urgell.

Tal com ha explicat Marc Solsona en la seva intervenció, l’objectiu de la jornada és posar en valor el Sant del Duran més enllà del que és la seva activitat habitual, una fita que s’emmarca dins la línia que, en aquest sentit, s’impulsa des dels Amics i Amigues de la Banqueta. El repte és, com ha detallat l’alcalde, “incorporar el Salt del Duran com un espai també de cultura, de natura i de medi ambient” i no només com “un lloc de pas”. Es tracta de “donar-li vida pròpia”, motiu pel qual ha agraït als Amics i Amigues de la Banqueta “que ho ofereixin a la ciutat, que no es tanquin en la seva entitat i que l’obrin al municipi”.

Per la seva part, Pau Del Valle ha explicat que “volíem fer una activitat diferent”, motiu pe qual van pensar en un taller d’astronomia que, “per casualitats de la vida, el farem un 20 de juliol, dia en què es compliran 50 anys que l’home va trepitjar la Lluna per primer cop”. Del Valle ha precisat que la sessió durarà “entre una hora i mitja i dos hores” i que s’articularà en un taller que constarà, en primer lloc, de les explicacions de Roman Florensa i posteriorment es podran fer observacions mitjançant telescopi. Tot plegat dins el repte de “recuperar el Salt del Duran no només com espai per caminar, sinó per viure’l i gaudir-lo”. Finalment, Francesc Pintó ha volgut destacar “la poca contaminació lumínica” del Salt del Duran, que d’aquesta manera esdevé un entorn ideal per dur a terme l’activitat i en especial l’observació.

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca