El Teatre L’Amistat acull demà l’acte de lliurament del Reconeixement Ànima presidit pel conseller d’Acció Exterior

  • El guardó s’atorga a l’Associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga, dirigida per la seva neboda, com a continuadora de la seva obra

 

El Teatre L’Amistat acollirà demà divendres 11 l’acte de lliurament del Reconeixement Ànima Ciutat de Mollerussa, que impulsats per l’Ajuntament de Mollerussa i el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran, el qual ha volgut reconèixer en la seva cinquena edició l’obra social duta a terme pel bisbe Pere Casaldàliga i Pla com activista pels drets dels camperols i dels pobles indígenes del Brasil així com per la seva tasca a favor del medi ambient i de lluita contra el canvi climàtic amb la seva defensa de la supervivència de l’Amazònia. L’acte estarà presidit pel conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé.

 

El reconeixement Abba Melaku d’enguany s’ha atorgat a l’Associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga, la qual, dirigida per una neboda de l’eclesiàstic, Glòria Casaldàliga, és continuadora de les causes socials i mediambientals impulsades pel bisbe mort el passat agost a 92 anys. L’acte de lliurament està obert al públic  tot i que seguint les restriccions marcades en prevenció de la Covid19 tindrà aforament limitat i caldrà reservar per assistir-hi a través d’un formulari que es pot trobar a mollerussa.cat/reconeixementsanima

 

L’acta de la decisió del jurat recull que la distinció s’atorga a l’Associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga per la lluita a favor del medi ambient i la contínua denúncia de la situació de l’Amazònia així com per continuar impulsant i inspirant moviments socials pels drets i la justícia social a l’Araguaia on gràcies a la tasca de l’eclesiàstic, que fou el primer a denunciar públicament la situació de l’Amazònia, s’han organitzat 15 comunitats rurals recuperades als grans latifundis que exploten la regió.

 

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona,  i el president del CIS Ángel Olaran, Josep Maria Pujol, són membres del jurat del premi del qual també formen part el rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, i el director general de Cooperació al Desenvolupament del Govern de la Generalitat, Manel Vila.

 

Val a recordar que l’any 2016 el jurat va premiar a l’ONG Defensa Civil Siriana (Cascos Blancs), pel seu heroisme, compromís i labor humanitària a Síria. L’any 2017 es va distingir Meir Margalit, del Center for Advancement of Peace Initiatives de Jerusalem, per la seva lluita en defensa de la pau amb el poble palestí. L’any 2018 el guardó va recaure en l’activista Helena Maleno Garzón per la seva defensa dels Drets Humans mentre que l’any 2019 es va distingir l’economista colombià, Henry Acosta Patiño, per la seva tasca com a facilitador de la pau a Colòmbia.

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca