- Proposa una vintena d’activitats diferents a triar adaptades a les edats dels participants i també a l’època de l’any en què es duguin a terme
El Museu de Vestits de Paper renovarà de cara aquest pròxim curs l’oferta educativa adreçada a les visites escolars, un sector ha sofert un increment de demanda en els darrers anys passant de ser una mica més d’un miler en tot el 2018 als més de 600 registrats des de gener fins a juny del 2019. Així, ha ideat una vintena de tallers diferents, a càrrec del Centre d’Expressió Artística El Solaç, adaptats a les edats dels participants i alhora ofereix també activitats temàtiques en funció de l’estació de l’any i també de la celebració d’algunes festivitats com la Castanyada, el Carnestoltes, la Pasqua o Sant Jordi. Així ho ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat pel regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo. L’objectiu és seguir potenciant aquest equipament per tal difondre el patrimoni que conté amb la seva col·lecció de més d’un centenar de peces que es renoven anualment.
A banda dels tallers i les activitats temàtiques, també s’ha fet un replantejament pel que fa a la visita guiada adreçada als escolars, una visita que té una durada aproximada d’una hora i que es pot complementar opcionalment amb la realització dels diferents tallers programats. Pel que fa a les visites de l’alumnat de Cicle Infantil i Inicial, el fil argumental és la petita Botonet com a narradora de la història dels vestits de paper a través del descobriment de la caixa màgica de costura de la seva padrina. Quant als Cicle Mitjà i Superior, al llarg de la visita es fa una incursió als oficis vinculats amb el món de la costura mentre que per a ESO i Batxillerat la idea és apropar la utilització del paper en el camp del disseny i la moda com un reclam per animar la participació en el Concurs de Vestits de Paper, que enguany tindrà lloc el 14 de desembre.
El Concurs potencia el premi Emergent’s per a menors de 30 anys i n’afegeix un de nou
En aquest sentit i amb la voluntat de potenciar la participació en el concurs, l’Ajuntament ha apostat enguany per potenciar el premi Emergent’s, que va néixer en la passada edició amb la voluntat de premiar la creativitat dels participants menors de 30 anys. Així, el premi enguany s’ha dotat amb 900 euros (en la primera edició la dotació era de 600 euros) i està patrocinat pel consistori i l’empresa IMCOVEL dedicada al món del paper. A més el premi suma també la col·laboració de la fàbrica d’agulles Folch amb el premi Agulles per parar un tren que consisteix en un costurer amb material de costura. En aquesta categoria es manté el premi al millor complement patrocinat per Ilertravel.
A banda, també s’ha incorporat un nou premi especial en col·laboració de l’Escola Museo Origami Zaragoza i que està dotat amb 1.000 euros. Es tracta d’un reconeixement per al millor aprofitament de les qualitats del paper posant l’incís en la utilització del tipus de paper, del plegat i del modelat dels vestits així com els elements relacionats purament amb la tècnica de l’origami com són el corrugat, el tessel·lat, el froissage, la modelització i la inclusió d’elements papiroflèctics.