- Incorporen canvis en les bases per permetre aplicar tècniques que creïn textures i usar cola o betum per aconseguir-ho, si s’especifica
El Museu de Vestits de Paper de Mollerussa ha fet arribar ja les bases per participar en el 60è Concurs de Vestits de Paper, que tindrà lloc el 14 de desembre, a prop de 1.600 modistes i acadèmies de disseny i confecció d’arreu de l’Estat. I ho ha fet amb canvis en la normativa amb l’objectiu de potenciar la creació artística en la confecció de les peces que hi participen.
En aquest sentit, el principal canvi que recullen les bases és que es permetrà utilitzar tècniques per crear textures i aplicar cola, betum o altres per aconseguir-ho, si s’especifica clarament a la descripció dels materials. Fins ara només es podia utilitzar la cola en la confecció d’ornaments i complements.
Val a dir que l’any ja es van incorporar canvis en la metodologia de puntuació amb la voluntat de potenciar el tall i la confecció en les peces presentades en les tres modalitats a concurs i premiar també el disseny i l’originalitat en les categories de Fantasia i Època on no estava valorat específicament. L’objectiu que es perseguia era que en la confecció es poguessin fer valdre noves disciplines com l’origami o el quilling, entre altres. Igualment, també es va incorporar una nova valoració que es manté per destacar l’excel·lència en el material i el tractament del paper feta per un professional en la fabricació de paper, el qual formarà part del jurat.
Els vestits guanyadors de les tres categories, que entraran a formar part de la col·lecció del museu, seran premiats amb tretze mil euros repartits entre els participants que obtinguin premi. En aquesta edició es mantenen també els premis especials com són el Didal d’Or i l’Agulla d’Or. També es lliurarà el premi al millor model masculí o femení de la mà de la Revista Pasarela de Asfalto. Així mateix, també es lliurarà el premi especial al millor aprofitament de les qualitats del paper, dotat amb mil euros i que entrega l’Escola-Museu Emoz de Saragossa, i el premi Emergent’s, que premia amb 600 euros el millor vestit amb disseny innovador i conceptual fet per creadors de menys de trenta anys i el qual es complementa amb un costurer amb material divers ofert per l’empresa Folch La Fàbrica d’Agulles. També en aquesta ocasió l’empresa Silonpins obsequiarà tots els guanyadors amb una peça de joieria de la seva col·lecció.