El Museu de Vestits de Paper de Mollerussa entra en funcionament a partir de demà dimecres 23 en horari habitual de 10 a 1 del matí i de 5 a 8 de la tarda de dimarts a dissabte i de 10 a 3 els diumenges i festius. El museu, que romandrà tancat tots el dilluns, tampoc es podrà visitar durant aquestes festes de Nadal els dies 25 i 26 de desembre i els dies 1 i 6 de gener. A partir del 7 de gener, les visites concertades de grups es concentraran en la franja de matí i es deixarà la franja de la tarda per a les visites individuals. Per poder demanar visites concertades, cal trucar provisionalment al telèfon 973-606210.
El preu de l’entrada general serà de 3,50 euros. Pel que fa a l’entrada reduïda s’ha fixat en 2,50 euros i se’n podran beneficiar jubilats, estudiants, aturats, discapacitats, titulars del Carnet Jove o Més 25, famílies nombroses i monoparentals i grups de més de 15 persones. L’entrada serà gratuïta per als menors de 7 anys acompanyats de grups i membres d’associacions o institucions relacionades amb museus.
La visita al Museu de Vestits de Paper permetrà als visitants poder contemplar una col•lecció de gairebé 90 vestits de paper de les tres categories presents al concurs com són Moda Actual, Fantasia i Època. L’edifici, que es troba al costat del Teatre L’Amistat (carrer Ferrer i Busquets, 90-92) compta amb 1.340 metres quadrats distribuïts en quatre pisos. El cost final de l’obra ha estat de 2.104.000 euros.
El museu pròpiament dit ocupa tres plantes i el seu discurs museogràfic s’ha plantejat amb una circulació descendent. Per tant, el visitant puja amb l’ascensor fins a la tercera planta i a partir d’aquí va baixant. La quarta planta es destina a ubicar-hi tallers per a usos educatius vinculats amb el museu i també a oficines.
El nou museu, el projecte del qual ha estat redactat per l’arquitecte Joan Sibina, compta amb 6 àmbits museogràfics. El primer és l’espai on es desenvoluparà l’audiovisual introductori que permet accedir al segon dels àmbits on s’explica els inicis del concurs amb so, imatges i l’escenografia del taller d’una modista de l’època. El tercer àmbit se centra en el concurs a través d’imatges antigues i actuals i el quart estarà dedicat al procés de confecció d’un vestit de paper, als materials i tècniques de manipulació i als estris emprats per realitzar-les. En la planta segona i la planta primera s’ubica part de la col•lecció de vestits que hi ha al museu. Aquest àmbit, el cinquè, serveix també per tractar en paral•lel la informació de l’entorn històric i social amb elements escenogràfics diversos així com també es té en especial consideració els vestits amb pedigrí. El darrer dels àmbits previstos s’ubica a la planta baixa i esta dedicat a l’actualitat, és a dir, als darrers premis. Aquesta planta també es destina a sala polivalent per a exposicions i altres actes.