L’Ajuntament, a través de l’empresa adjudicatària Construccions Esteban, està ultimant les obres de rehabilitació de l’antic escorxador municipal, ubicat a la carretera de Torregrossa, per a convertir-lo en un magatzem de distribució d’aliments que esdevingui una eina per millorar la salut dels col·lectius més vulnerables de la comarca i evitar també el malbaratament de productes alimentaris frescos. Així ho ha explicat avui l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, durant la visita d’obres que ha fet conjuntament amb el president de la Diputació, Joan Reñé, i el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Francesc Fabregat.
Solsona ha explicat que amb aquesta infraestructura la comarca comptarà amb un “equipament de primera qualitat i un centre de referència de distribució de producte fresc per donar resposta a una gestió a nivell de logística que la realitat social actual requereix”. Per la seva banda, el president de la Diputació, organisme que ha fet possible aquesta obra amb l’aportació d’una subvenció de 200.000 euros sobre el total de 240.302 en que està pressupostada, ha explicat que “es tracta d’un exercici de coresponsabilitat institucional amb l’objectiu de millorar l’atenció als col·lectius més desfavorits” i, en aquest sentit, ha destacat que “la comunitat ens hem de blindar per tal de donar el servei necessari a les persones”. El president del Consell Comarcal, per la seva part, ha indicat que aquest equipament “suposarà un canvi substancial a l’hora d’oferir el servei de repartiment d’aliments”, que ja fa anys que du a terme aquest ens per tota la comarca, ja que permetrà afegir la distribució d’aliment fresc.
L’obra, que va començar a finals de febrer i està previst que estigui enllestida en un mes, està finançada, a banda de la subvenció de la Diputació, amb 35.000 euros de fons propis de l’Ajuntament que es complementen amb una aportació de la Fundació Obra Social de la Caixa. La instal·lació que es rehabilita consta de 439 metres quadrats de superfície construïda als que s’ha donat una distribució adequada per poder desenvolupar el projecte, que ha de seguir prestant servei a les prop de 600 famílies a tota la comarca que ja es beneficien actualment de la distribució d’aliments.
Així, a la part de l’exterior s’ha construït un magatzem de paletització per emmagatzemar tots els aliments de llarga durada provinents de la Unió Europea que arriben 3 vegades a l’any. D’aquesta manera, quan entri en funcionament aquest nou equipament es podrà fer el repartiment més sovint i no tant espaiat en el temps. A la part interior, s’han habilitat diferents espais per tal de poder comptar amb una sala d’atenció i distribució dels aliments, una sala d’elaboració dels lots alimentaris, una cambra de manipulació d’aliments frescos, un magatzem i els espais on s’ha instal·lat la cambra de congelació i la cambra frigorífica per mantenir el producte fresc al qual es tindrà accés a través de convenis de col·laboració que s’establiran amb els diferents supermercats i comerços alimentaris de la ciutat a través de la fundació Banc d’Aliments de Lleida.