El Casal Municipal per a la Gent Gran, que compta amb gairebé 1.200 associats, comença a partir de l’1 d’octubre la nova temporada d’activitats amb catorze cursos, dos dels quals es faran per primera vegada, segons han explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el regidor de Benestar Social, Josep Lavin. Solsona, que ha indicat que “tenim un casal molt actiu i sempre predisposat a obrir-se a qualsevol activitat”, ha recordat també que a banda dels cursos des del casal també es duen a terme diferents projectes per potenciar la relació intergeneracional amb els joves en col•laboració amb l’Espai Jove i el Centre Obert així com també amb els quatre centres escolars de primària de la ciutat.
Les novetats que es presenten per aquest nou curs són la punta de coixí i labor de Patchwork i el Ball de calaixera, una activitat pensada perquè els participants ballin al so d’èpoques passades i també amb ritmes actuals cada primer dilluns de mes. La resta d’activitats que s’ofereixen, algunes d’elles impartides per voluntaris, són gimnàstica, aeròbic, pilates, memòria activa, microgimnàstica, aquagym, tai-txi, taller de relaxació, informàtica i Internet, pintura i dibuix, billar, i Te, diàleg, cafè, una activitat que ja es va fer l’any passat amb l’objectiu de donar eines per dur a terme una conversa dinàmica.
La sala de ball de L’Amistat, el baixos de l’edifici Sant Jordi, la piscina coberta i el mateix casal són les ubicacions en les quals es duran a terme les diferents activitat. Les inscripcions ja es poden fer al casal fins al 29 de setembre. La varietat de l’oferta de cursets ha estat possible gràcies a la implicació de la ciutadania ja que matèries com la pintura, el dibuix o la relaxació mental són impartides per voluntaris i també per fet que s’ha format personal de l’Ajuntament per tal que puguin realitzar algunes de les activitats ofertes. D’aquesta manera, segons ha explicat Solsona s’ha aconseguit que tots els cursets s’autofinancin tot i que sense tenir en compte les despeses en serveis com la llum o la calefacció i també el personal, que corre a compte del consistori.
A banda de les activitats dirigides, també està previst organitzar cada mes diversos tallers i xerrades de temàtiques diverses. En aquest sentit, el curs passat es van realitzar un total de 7 xerrades amb temes tant variats com la prevenció de les caigudes, la salut auditiva o l’equilibri entre l’alimentació i l’exercici físic, entre altres. Pel que fa als tallers, se’n van fer mitja dotzena i van permetre als participants aprendre des del ritual del te a fer sabó natural, passant per l’elaboració de poms florals o de bijuteria. En aquest sentit, Lavin ha apuntat que des del servei s’està fent una revisió de les temàtiques tant de les activitats dirigides com dels tallers per tal d’adaptar-los a la demanda dels usuaris, que cada vegada són més joves i amb interessos diferents als que fins ara eren més habituals.