El 51è Concurs de Vestits de Paper ja té guanyadors

• Un versàtil vestit inspirat en el tweed de Coco Chanel, la recreació d’una reina de la tribu cherokee i el vestit cerimonial de l’emperadriu Anna de Rússia s’enduen els primers premis de les tres categories

Una vestit cerimonial de principis del XVIII que hauria pogut portar l’empreradriu Anna, autòcrata de tota Rússia i duquessa de Curlàndia, fet per la modista instal·lada als Arcs, Natàlia Ermakova, es va endur ahir a la nit el primer premi en la categoria d’Època de la 51a edició del Concurs Nacional de Vestits de Paper de Mollerussa. El primer premi de la categoria de Fantasia va ser per un vestit inspirat en una reina de les tribus cherokee que lluïa una capa confeccionada de plomes de colors de paper de seda, cosit per les sòcies de la Associació Cultural de Dones d’Almenar, mentre que la guanyadora de la categoria de Moda Actual va tornar a ser un any més la modista de Cerdanyola del Vallés, Josefina Xufré, amb un versàtil conjunt que va tenir fins 4 versions diferents seguint la inspiració de Coco Chanel i el seu concepte de la moda.

El concurs, que va tenir com a presentadora l’actriu Montse Germán i va omplir el Teatre L’Amistat, va premiar també en Moda Actual el mono de pantaló curt fet amb 1.650 metres de fil de Candida Pelegrin d’Amposta i el vestit de cartolina trenada d’Anna Bonals de Balsareny. En Fantasia el segon i el tercer premi van ser la Scherezade de Natàlia Ermakova, dels Arcs, i el Luxe Oriental de Carme Begines, d’Alguaire. Pel que fa a Època, el vestit de casament de la reina Victòria del segle XIX d’Àngels Serrasolsas, de Vacarisses, i el vestit drapejat de les modistes de Mollerussa, Pepita Mas, Adelina Pujol i Paquita Castañé, es va endur el segon i tercer premi, respectivament.

Altres premis que es van concedir durant la gala i que van completar els 13.000 euros de premis en metàl·lic que es van lliura, van ser el Dídal d’Or, que elabora Àlex Joier i que atorga l’organització a la trajectòria en el concurs i que, en aquesta ocasió, va ser per Paquita Castañé per la seva participació com a concursant al llarg dels anys i també per la seva implicació en les desfilades de promoció que organitza el Museu de Vestits de Paper. L’Agulla d’Or, que concedeix la firma Lluna de Drap a l’excel·lència en el cosit va ser per la modista d’Amposta Paquita Pagà pel seu vestit inspirat en la pel·lícula Dr. Zhivago. Així mateix, enguany es va incorporar al palmarès un nou reconeixement al millor complement, en aquest cas, concedit per la firma Guasch de Lleida. Va ser per la Josefina d’Origami de la modista de Mollerussa, Teresa Codony.

Pel que fa al veredicte del XII Concurs de Vestits de Paper per a nines Barbie, els premis van ser per les creacions presentades per Eva Soto, de Cambados (Pontevedra); Pepita Mas, de Mollerussa, i Lluïsa Lacasa, també de Mollerussa.

La vetllada va incloure un espectacle en homenatge a Mollerussa Capital de la Sardana 2016 amb un concert de Jordi Guixé, professor de tenora a l’Escola Municipal de Música i el pianista Bernat Bonjorn, els quals van interpretar diverses sardanes, entre elles la que s’ha estrenat enguany dedicada als vestits de paper. L’espectacle també va comptar amb l’actuació de la colla sardanista Estol- Espígol d’Agramunt. Així mateix també van desfilar durant la gala els vestits sardanistes reproduïts en paper que han format part de l’exposició L’Amistat, seu del sardanisme a Mollerussa.

El Concurs Nacional de Vestits de Paper va tornar a comptar enguany amb el suport de dos dissenyadors catalans de prestigi com són Custo i Josep Abril. Els dos han cedit un disseny de la seva creació perquè que pugui ser reproduït en paper i desfilar durant la gala.

El jurat va estar format per:

• Francisco José Pavón (Madrid), editor-director de la revista Pasarela de Asfalto Luxury Edition, un referent en sector de la moda que compta amb la col·laboració de membres de l’aristocràcia com la Princesa Tania de Bourbon Parme, entre altres.
• Manu Sánchez (Valladolid), dissenyador d’alta costura per núvies i vestits de celebració amb més de 15 anys de trajectòria i taller propi a Valladolid
• Jaime Piquer (València), dissenyador amb més de 30 anys d’experiència i premiat en diferents ocasions al millor estilisme en la col·lecció
• José Rivero ( Santander), dissenyador amb botiga pròpia al barri de Gràcia de Barcelona
• Ramona Santallusia (Mollerussa), modista titulada
• Enric Gràcia, responsable del Museu de Vestits de Paper
• Teresa Cardona i Teresa Altisent, van ser les tècniques encarregades de verificar que tot el material fos pape, i Josep Miquel Varea, va actuar com a secretari.

Val a dir també que en el transcurs de la gala, Francisco José Pavón, membre del jurat i editor-director de la revista Pasarela de Asfalto va regalar a l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, un esbós d’Elio Berhanyer, numerat i signat per l’autor, per tal que formi part de l’inventari d’obres d’art del consistori.

 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca