Un vestit de Lluís XVI en Època, l’ocell Fènix, inspirat en la mitologia de diverses doctrines i concepcions cultural en Fantasia i un vestits en què tots els elements es tornen reversibles i intercanviables en Actual van ser els premiats d’aquesta edició.
El Teatre L’Amistat va ser l’ escenari, el passat dissabte, on tant els espectadors com el jurat quedessin un cop més sorpresos davant les filigranes de paper que es va poder veure damunt la passarel·la.
La reproducció d’un vestit inspirat en el rei Lluís XVI de França, Navarra i Copríncep d’Andorra, va guanyar el primer premi en la categoria d’Època en l’edició d’enguany en què el certamen compleix mig segle des que és concurs nacional. La modista Natalia Ermakova va ser la gran triomfadora ja que és l’autora d’aquest primer premi d’Època i també es va emportar el primer premi en Fantasia amb el model Fènix, i el segon en moda Actual amb Rosa del Desert. El segon premi d’Època va ser per la Llar de Jubilats Joan Bañeres i Cateura d’Alguaire amb el model Elegància, vestit inspirat en Diana de Poitiers, del segle XV–XVI, en el qual es mostra la tendència de la moda francesa. Pel que fa tercer premi va ser per la modista de Mollerussa Roser Cardona amb ARLET, vestit d’època per a gran celebració de color blau. Els brodats que el decoren són de color groc, i estan fets amb 250 metres de cordó i amb unes 500 flors, tot fet i cosit a mà. I finalment el quart premi va ser per la veterana modista d’Amposta, Paquita Pagà amb el model Els Vals de l’Emperador,vestit d’època inspirat en el famós vals de Johannes Strauss fill i estrenat a Berlín el 21 d’octubre de 1889.
Continuant amb la modalitat de Fantasia, el segon premi va ser per la mollerussenca Teresa Codony amb el model Pirotècnica de Colors, vestit d’una peça, on la part de la faldilla estava confeccionada tota amb la tècnica de l’origami amb 5.600 retalls de paper reciclat, plegats d’un en un, i amb paper arrissat de color. El tercer premi, se’l va emportar l’Associació Cultural de Dones d’Almenar amb Luxe Oriental, vestit inspirat en el conte de Les mil i una nit, de Jean Paul Gaultier i el quart per la modista també de Mollerussa, Anastasia Petrova amb La Bellesa del Segle XVIII, vestit confeccionat amb paper arrissat i cartolina i decorat amb boles i tires de paper destacant l’adornament al cap com a treball més important ja que damunt de la perruca i portava un vaixell.
La guanyadora en la modalitat Actual va ser per la modista de Cerdanyola del Vallès, Josefina Xufré amb el vestit Versatility, un vestit en què tots els elements es tornen reversibles i gràcies a la seva disposició interna, ens permet lluir 3 conjunts diferents. Xufré ja ha estat guanyadora en altres edicions i, justament, el segon premi en la modalitat de Moda Actual de l’any anterior va desfilar enguany convertit en roba on les 2.500 perles de paper es van convertir en perles de nacre. El vestit Somriu de Càndida Pelegrin d’Amposta va obtenir el tercer premi. Confeccionat amb paper arrissat negre, blanc, vermell i verd botella. Per confeccionar el jersei es van utilitzar 1.280 metres de fil, que posteriorment es van teixir amb agulles de fer mitja. E quart premi va ser per les modistes de La Portella, Dolors, Josefina i Lolita amb el model Mussa de Passarel·la, vestit confeccionat amb paper arrissat, pintat amb plata i brodat amb diferents punts, com la cadeneta, el punt del tronc i el punt iugoslau, complementat amb una torera negra.
El primer premi de l’ 11è Concurs nacional de Vestits de paper per a nines Barbie va recaure en la modista de Mollerussa Anastasia Petrova, amb Elegància, el segon va ser per Eva Soto de Cambrados amb Trazos, mentre que el tercer va ser per la també mollerussenca Montserrat Felip, amb Anmof.
Pel que fa al Didal d’Or i Diamants, que patrocina la firma Àlex Joiers, al celebrar-se els 50 anys del Concurs nacional es va decidir que quedés exposat al Museu de Vestits de Paper a manera d’homenatge per a totes les persones, empreses i institucions que han col·laborat en aquesta llarga trajectòria.
L’Agulla d’Or, que patrocina la botiga Lluna de Drap a la peça millor cosida amb agulla, va ser per la modista de Mollerussa, Pepita Marrades amb MISS XINA, vestit de tall sirena, inspirat en la dinastia xinesa del segle XIV. El premi a la innovació i la creativitat que consisteix en una Cinta Mètrica de Plata i que patrocina Konrad Muhr va ser per la modista de Cambados (Pontevedra), Eva Soto, amb el model FIFTY DREAMS
La gala de celebració del 50è aniversari del Concurs Nacional de Vestits de Paper va comptar, enguany, amb la presència del conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell. L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, en el seu parlament, va agrair públicament a totes les persones i entitats que han fet possible la commemoració de les noces d’or, des de les primeres modistes que ho van iniciar, a totes les que hi ha anat participant al llarg de tots aquests anys amb més de 2.500 peces presentades al concurs, també, a tots els comitès organitzadors, les diferents juntes directives de L’Amistat així com al seus presidents, també als alcaldes, públic i mitjans de comunicació que han estat al costat del concurs i se’n han fet ressò. També va tornar a exposar el desig de l’Ajuntament que presideix d’iniciar els passos per aconseguit que aquest certament pugui ser reconegut com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Per la seva part, el Conseller de Cultura va agrair la invitació, va felicitar a la ciutat de Mollerussa per l’èxit del concurs, va admirar les peces presentades, algunes d’elles certament espectaculars i va entomar favorablement la proposta de l’alcalde en el sentit que la Generalitat fes costat a l’Ajuntament en el seu caminar per arribar a aconseguir, en el seu moment, que els vestits de paper siguin declarats Patrimoni Immaterial de la Humanitat.
Així mateix, per cinquè any consecutiu la firma El Corte Inglés, va aportar una tauleta per als quarts premis. També, en el transcurs de la gala, es van lliurar els premis del tercer concurs d’aparadors convocat per l’Ajuntament de Mollerussa amb l’objectiu de promocionar el Concurs Nacional de Vestits Paper i que patrocina l’Associació de Fabricants de Pasta, Paper i Cartró de Catalunya i consisteix en un primer premi de 500 euros i un segon de 200. Van recaure en la botiga de roba “La Colometa” , situada a la plaça de Manel Bertrand i en la botiga de roba infantil “Petit Bonic”, situada al carrer Jacint respectivament.