El 32è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya “escriurà un crim” del 17 al 30 d’abril a L’Amistat

• Durant dos setmanes, oferirà espectacles, xerrades, exposicions, visites i la presència d’escriptors i il·lustradors
• S’inaugurarà el diumenge 17 i espera la visita d’uns 3.500 escolars

El Saló del Llibre Infantil i Juvenil, el més gran d’aquestes característiques que es fa a l’Estat espanyol, ha presentat avui totes les novetats de cara a la seva 32a edició, que arribarà del 17 al 30 d’abril a L’Amistat de Mollerussa amb un programa farcit d’activitats que inclou exposicions, xerrades, espectacles, visites i actes diversos, tot sota l’organització del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya i de l’Ajuntament de la capital del Pla d’Urgell.
A la presentació, celebrada a l’Ajuntament de Mollerussa, hi han assistit l’alcalde Marc Solsona; el regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo; Marga Mateu, en representació del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil; i els responsables de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, Diana Solé i Josep Miguel Varea.
Marc Solsona ha destacat que “ja són 14 anys que aquest Saló es fa a Mollerussa”, un fet que atribueix a la voluntat per part del Consell Català d’apostar pel territori i a la vocació de l’Ajuntament de Mollerussa per tot allò relacionat amb la lectura i la cultura. L’alcalde ha subratllat també que es tracta d’una “activitat escolar, familiar, cultural, molt integrada al calendari de Mollerussa i que és gratificant veure la conjunció de tots els elements en un saló molt interactiu amb els seus visitants”.
Per la seva banda, Marga Mateu ha explicat que l’eix temàtic el 32è Saló del Llibre serà “S’escriu un crim” i ha destacat les exposicions que es podran veure, entre les que sobresurten la monogràfica sobre el tema d’enguany, la de l’il·lustrador Ignasi Blanch sobre el llibre La cançó de les balances, que a més serà homenatjat, la de l’il·lustrador Francesc Rovira amb el nom de “Sobre paper”, la de La casa sota la sorra de Joaquim Carbó, la de Selecció 2015 i les habituals de llibres infantils i juvenils i de novetats i fons editorial.
Quant als actes, destaquen la Jornada de Pedagogia del Departament d’Ensenyament, l’Assemblea del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya, la Trobada d’intercanvi d’experiències amb les biblioteques de la demarcació de Lleida i la Marató de Lectura “Llegim en veu alta”, amb Roald Dahl com a protagonista.
També han destacat el mural que s’instal·larà a la façana de L’Amistat i que serà al·legòric a Mollerussa i al Saló del Llibre. És obra de l’il·lustrador Valentí Gubianas i servirà per “apropar l’esdeveniment al carrer”, segons ha puntualitzat l’alcalde.
Un programa força intens
L’acte inaugural del Saló del Llibre es farà el diumenge 17 d’abril a les 11.00 hores, amb la presència de Reina Duarte, presidenta del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, i de Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes. Tot seguit es representarà el primer espectacle de clown programat, Tut-turutut… la princesa!, a càrrec de La Bleda. El mateix dia 17, a les 17.30 hores, es representarà La cigala i la formiga, un espectacle de titelles a càrrec de Xip-Xap, companyia de teatre de carrer.
Passant al divendres 22 d’abril, durant tot el dia, des de les 8.30 fins a les 20.30 hores, es farà la 5a marató de lectura «Llegim en veu alta», una activitat de Mollerussa, Municipi Lector que està oberta a la participació de tothom. El dissabte 23, diada de Sant Jordi, a les 12.00 hores hi haurà un vermut i ballada de sardanes amb la Cobla Lo Castell, en una activitat que està inclosa dins els actes de Mollerussa Capital de la Sardana 2016. Aquest mateix dia, però a la tarda (17.30 hores), es representarà Els misteris de la princesa i el drac, titelles amb música a càrrec de Teatre Aula.
El diumenge 24 es representaran tres espectacles: a les 11.00 hores, L’escarabat d’or, titelles de sobretaula a càrrec de Titelles Naip; a les 12.00, El meu primer Shakespeare, espectacle amb titelles a càrrec de la Companyia Bombay; i a les 13.00, L’ós que volia deixar de ser petit, una animació lectora a càrrec del seu autor, Ricardo Alcántara. A la tarda, a partir de les 17.30 hores, s’ha programat Un món (i un munt!) de dracs, a càrrec de Tanaka Teatre.
El dilluns 25 d’abril, de 10.00 a 12.00 hores, se celebrarà la Trobada d’intercanvi d’experiències amb les biblioteques de la demarcació de Lleida, a càrrec de Bib.Botó, Grup de Treball de Biblioteques Infantils i Juvenils del COBDC.
El divendres següent, dia 29, a les 11.00 hores es farà el XII Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta, concretament la semifinal de les terres de Lleida, en un acte organitzar per la Fundació Enciclopèdia Catalana i el Departament d’Ensenyament.
El dissabte 30, de 9.00 a 13.30 hores, serà el torn per a la 3a Jornada Pedagògica, a càrrec del Departament d’Ensenyament, una jornada que inclourà la presentació del dossier Biblioteca d’aula: una oportunitat per a la lectura i el coneixement, a càrrec de Mònica Badia (Programa de Biblioteques Escolars); la presentació d’experiències per afavorir l’hàbit lector amb «Jo sóc lector, i tu?» i d’«ELVE» (Èxit escolar i voluntariat educatiu); «Compartim lectures: booktrailers i booktubers», amb Olalla Martínez Oronich, professora de Llengua castellana i literatura; i una taula rodona moderada per Joan Portell sobre «L’experiència de la crítica literària a Faristol», on hi participaran Pep Molist (crític literari i escriptor), Anna Manso (escriptora), Mercè Canals (il·lustradora) i Noemí Mercadé (editora). Paral·lelament, a les 12.00 hores se celebrarà l’Assemblea del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya, i a la mateixa hora tindrà lloc una activitat amb Contes tradicionals i sessió de maquillatge infantil, a càrrec de l’INS Mollerussa.
Ja a la tarda del dia 30, es faran dos xerrades: a les 17.00 hores, amb el tema «Com posar límits als infants», a càrrec d’Anna Soldevila, professora de Ciències de l’Educació de la Universitat de Lleida i especialista en educació emocional, i a les 18.00 hores sobre «L’estrès i els infants», a càrrec d’Anna Soldevila, professora de Ciències de l’Educació de la Universitat de Lleida i especialista en educació emocional. També s’ha programat, a les 18.00 hores, l’espectacle de titelles i cançons Miranius, a càrrec de Teatre de Titelles Pamipipa.
Entre les exposicions previstes, destaquen les de 4.500 llibres infantils i juvenils, les de Novetats i fons editorial, la de Selecció 2015, la mostra monogràfica «S’ha escrit un crim» i la de «La cançó de les balances», a més de l’exposició «Sobre paper», amb l’il·lustrador Francesc Rovira, i l’exposició «La casa sota la sorra», de Joaquim Carbó. A més, cada dia, de dilluns a divendres, es farà una hora del conte les 18.30 hores.
Visites escolars
El saló rebrà la visita de nombroses escoles que podran conèixer cada dia un escriptor o il·lustrador. Es faran tres sessions diàries: a les 9.30, a les 11 i a les 15.30 hores. Està previst que hi participin Santi Rovira, el dia 18 amb Constes llunàtics i el 19 amb Contes dins una ampolla); Núria Feijoó (dia 20), Pep Molist (dia 21), Santi Baró (dia 25), Anna Mongay (dia 26), Joan de Déu Prats (dia 27), Salvador Comelles (dia 28) i Arturo Padilla (dia 29). A més, el dia 25 es farà per a les escoles bressol l’espectacle Xino, xano, dedicat als més petitons, a càrrec de Fes-t’ho Com Vulguis. Els organitzadors del Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya esperen la visita d’uns 3.500 escolars.
 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca