Carles Alcoy i la llegenda del Sant Bevedor adaptada a la Mollerussa dels 50 clou el ‘Lletres i Vins’ de la biblioteca

Els assistents van poder degustar un Colors Negre de Cérvoles Celler
  • La música, la poesia i la història, ingredients del cicle que prepara una activitat fora de calendari al Castell del Remei per al 31 de maig

 

La Biblioteca Comarcal Jaume Vila ha conclòs aquest dijous al vespre el cicle Lletres i Vins dins el projecte Biblioteques amb DO, nascut amb l’objectiu d’abordar la cultura del vi des d’altres vessants. En aquest cas, el punt i final l’han posat Les històries del vi i del beure, arribades amb Carles Alcoy, qui ha narrat una particular adaptació de la Llegenda del Sant Bevedor, de Joseph Roth. I és que amb la col·laboració de la ciutadania s’ha passejat per la vida de la Mollerussa dels 50 amb els seus bars i espais de reunió i tertúlia per explicar-la. Tot acompanyat amb un tast de Colors negre, de Cérvoles Celler.

 

Aquesta ha estat la darrera activitat del cicle que, per a la denominació d’origen Costers del Segre, es fa cada any al febrer. Tot i amb això, l’organització, a càrrec de la biblioteca i del celler Castell del Remei, ja prepara, fora de calendari, una altra activitat per al 31 de maig que es farà en les instal·lacions de l’antiga colònia agrícola i on la descoberta del patrimoni hi tindrà també protagonisme.

 

Et tret de sortida del cicle va ser el passat 14 de febrer amb la poesia de set autors lleidatans com són Josep Vallverdú, Eduard Batlle, Anton Not, Joan Rovira, Josep M. Sala-Valdaura, Jaume Suau i Àlex Susanna, una poesia compilada en el llibre editat amb motiu del primer Aplec literari al Castell del Remei que es va fer al 2017 i que va anar acompanyada del Gotim Bru que produeix aquest mateix celler. Les altres dues activitats programades en el cicle han estat un concert de petit format amb música d’arrel catalana a càrrec de Corrandes són corrandes, qui va acostar la cultura del vi tot i fent una degustació de Cara Nord Negre i la història d’Els Girona, la gran burgesia catalana del segle XIX, a càrrec de la historiadora Lluïsa Pla i amb un tast de Vilosell del Celler Tomàs Cusiné.

 

 

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca