Àngels Fitó guanya el 33è Premi de Novel.la Breu amb una obra sobre el cost físic i emocional de les renúncies vitals

Els guanyadors amb les autoritats i el jurat al Teatre L’Amistat
  • L’accèssit del certamen, al qual s’ha presentat 32 originals, ha estat pel periodista de Castellserà Jordi Brescó per un relat fill del confinament

 

Àngels Fitó (Barcelona, 1970) és el guanyadora del 33è Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa amb Si no ho fas tu, ho faré jo, una obra de ficció en la que l’autora, que és vicerectora de Competitivitat i Ocupabilitat a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), “aprofundeix en el cost físic i emocional de les renúncies vitals a través d’un singular univers de personatges, on la protagonista passa comptes de les renúncies que carrega fins que decideix fer justícia pel seu compte”, segons ella mateixa relata.

La guanyadora dels 5.000 euros amb què està dotat el premi, que concedeix l’Ajuntament de Mollerussa i que en la seva 33a edició ha arribat a la xifra de 32 originals, es va doctorar en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona i ha exercit com a professora universitària en diverses universitats catalanes durant més de 20 anys compaginant la seva tasca de direcció acadèmica i docència amb la d’investigadora en els Estudis d’Economia y Empresa i en el grup d’investigació MeL (Management&eLearning). En la seva faceta literària, Àngles Fitó, que viu de fa molts anys a La Garriga, va publicar l’any 2017 la seva primera novel·la A recer dels taurons en un sofà d’escai (Editorial Gregal), on construeix un relat sobre llegats genètics i morals. La seva segona novel·la Divines mutacions és mereixedora del Premi Manacor de Novel·la 2018 i l’obra guanyadora del Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa és la seva tercera obra.

Pel que fa al guanyador de l’accèssit, dotat amb 1.000 euros, és el periodista Jordi Brescó (Castellserà, 1991) amb l’obra Escampar la boira, nascuda del temps de confinament per la pandèmia, segon el mateix autor. Brescó, qui acumula experiència en televisió, ràdio i premsa, és des del 2015 reporter i editor a la revista Altaïr Magazine, on ha explicat històries des de racons del món tant diversos com les Illes Fèroe, Hong Kong o Uganda. Precisament, per un d’aquests reportatges va guanyar el 2018 el Premi de Periodisme Mañé i Flaquer. El 2020 va veure la llum el seu primer llibre Rivalidades crònicas (Panenka), el qual va quedar finalista en el Premi NoLlegiu al Llibre de l’any i en el què l’autor, fent un exercici de periodisme literari, explica el context social, polític i cultural de deu ciutats europees a través del futbol. Així mateix, el seu primer conte va guanyar el 1r Premi del Concurso de Relatos Cortos Deportivos, que organitza l’Ajuntament de Valladolid.

El veredicte del jurat, format pels escriptors Josep Borrell, Pep Coll i Albert Villaró i la directora de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, Diana Solé, s’ha donat a conèixer aquest vespre en un acte literari al Teatre L’Amistat que ha estat conduït per la periodista, Anna Sàez. La vetllada ha comptat amb l’actuació musical de PolarSoft.

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca