Accions per a crèixer, fent ciutat i un urbanisme per a tothom
- Sòl industrial: prioritzarem el desenvolupament de dos sectors:
– els terrenys a un costat i altre de la carretera de Torregrossa.
– els terrenys al voltant del cementiri, entre el vial nord i l’autovia, fins al límit de terme amb Golmés. - Sòl residencial: desenvoluparem zones per donar continuïtat a la trama urbana en un horitzó a 10 o 15 anys.
- Vial Nord: finalitzarem trams pendents d’executar:
– el tram entre la carretera de Linyola i l’Av. Balaguer
– el tram entre l’av. de Balaguer i el límit de terme amb Fondarella. - Parc Municipal: realitzarem un concurs d’idees per dissenyar-ne la transformació amb la voluntat que combini els usos de lleure amb els firals, els esportius, els socials i els mediambientals
- Grup Sant Isidori: acabarem l’actuació en els immobles declarats en ruïna tècnica i econòmica reallotjant als veïns mitjançant els acords del conveni subscrit amb el departament de Territori, l’Agencia Catalana de l’Habitatge i Incasòl.
- Av. Ermengol V: reurbanitzarem la via
- Av. del Canal:
– asfaltarem el tram des de la rotonda del c/Belianes a la rotonda del Tractor i estudiarem la possibilitat de modificar l’aparcament en bateria per reubicar el carril bici a la banda del canal
– urbanitzarem la vorera des de la cruïlla del c/Molí fins a la cruïlla del c/Canigó. - Parc de la Serra: desenvoluparem el Pla especial o el reordenarem amb una modificació directa del POUM incorporant amb visió estratègica la potencialitat de l’àmbit en usos educatius, esportius, culturals, de lleure i mediambientals.
- Rotonda a la ctra. de Torregrossa: exigirem a la Generalitat la recuperació del projecte (licitat i adjudicat des del 2009) per construir-la i així millorar l’accessibilitat al Parc de la Serra.
- Paisatge urbà:
-redactarem una ordenança específica i de mapa de colors de la ciutat
-elaborarem un Pla de millora de rehabilitació de mitgeres en edificis existents i incorporarem en l’ordenança l’obligatorietat del tractament de les mitgeres en edificis nous rehabilitats. - Xarxa de sanejament: substituirem la xarxa de clavegueram del c/Nord i del c/Urgell des del c/Ferrer i Busquets fins c/Comerç i seguirem fent el manteniment de la infraestructura amb les actuacions que calgui
- Passos a nivell: abordarem conjuntament amb Renfe/Adif i la Generalitat la situació dels dos existents i plantejarem la necessitat de construir un pas soterrat per a vehicles en el pas de davant el Consell Comarcal
- Ajuts específics -en promourem perquè les comunitats de propietaris posin al dia els immobles amb Inspeccions Tècniques d’Edificis (ITE).
– afavorirem les rehabilitacions energètiques.
– obrirem una línia de bonificacions per a les obres de rehabilitació d’edificis - Naus brigada municipal: adquirirem nous espais per al muntatge de carrosses de Reis, de les carrosses de Carnaval i altres accions per deixar d’hipotecar els usos habituals dels pavellons.
Accions per garantir el dret a l’habitatge
- Borsa de mediació per al lloger social: seguirem potenciant-la per donar respostes en habitatge.
- Estació de trens: culminarem la cessió per part d’Adif i Renfe de l’actual estació i arreglarem els 3 pisos per incorporar-los a la Borsa d’habitatge municipal.
- Ocupacions: seguirem aplicant el protocol vigent tot i fent un treball preventiu, informatiu i d’acompanyament amb les famílies amb vulnerabilitat social.
- Ampliació del parc públic: estarem amatents a les opcions de tanteig i retracte amb aquest objectiu.
- Immobles inacabats: instarem a les entitats financeres, promotors i petits i grans tenedors a acabar-los articulant, si cal, estratègies de lloguer social i la seva incorporació a la Borsa d’Habitatge.
Accions per a una ciutat segura
- Parc mòbil policial: dotarem a la Policia Local d’un vehicle amb tecnologia smart que incorpori el sistema de reconeixement i que estigui interconnectat amb la central per millorar en eficàcia i seguretat.
- Xarxa de càmeres de videovigilància: ampliarem les unitats i instal·larem un sistema intel·ligent de reconeixement de vehicles als principals accesos de la ciutat.
- Àrea Bàsica Policial Mollerussa-Les Borges Blanques: demanarem que s’inclogui en el pròxim pressupost de la Generalitat la dotació per a la construcció d’aquest equipament.
- APP per al sector comercial:facilitarem una aplicació gratuïta per a mòbils per alertar de situacions de perill que estarà directament connectada amb la Policia Local.
- Plantilla de la Policia Local: promourem l’increment d’efectius.
Accions per fomentar l’esport i la millora de les instal·lacions
- Piscina de les escales: la recuperarem per ampliar la làmina d’aigua i generar nous usos integrats al Parc Municipal i al recinte firal del Saló de l’Automòbil dins el concurs d’idees per a la zona.
- Piscina coberta: farem una rehabilitació energètica i funcional.
- Piscina d’estiu:
-arranjarem els vestidors, posarem en funcionament les casetes individuals i potenciarem el servei de consigna de l’entrada de la piscina.
-millorarem les platges de les piscines i col·locarem més para-sols i arbres per ampliar les zones d’ombra. - Frontó municipal: el cobrirem per ampliar-ne els usos i millorar-ne les condicions.
- Pista d’atletisme: construirem els vestidors de la pista i arranjarem el carril perimetral d’escalfament.
- Camp de futbol: ampliarem els vestidors existents i estudiarem la possibilitat de substituir les lluminàries del camp amb tecnologia LED.
- Pavelló 11 de setembre: construirem unes grades fixes al pavelló per millorar la confortabilitat i ampliar l’aforament existent.
- Espai Street Workout: n’instal·larem un al Parc Municipal per fer entrenaments.
Accions per fomentar l’educació i la formació
- Pacte contra la segregació escolar: desplegarem el promogut pel Síndic de Greuges i acordat amb el departament d’Educació, aprovat pel Ple municipal el gener del 2019 i signat al Parlament el 18 de març de 2019
- Pla Educatiu d’Entorn: promourem monogràfics i debats sectorials amb professionals del món educatiu per consensuar estratègies de ciutat.
- Formació professional: refermarem l’aposta perquè la ciutat sigui referent en l’àmbit català en estudis de formació professional singulars i especialitzats, entre ells, els cicles d’hípica, de seguretat alimentària, pedra natural, obra pública, emergències sanitàries o audiovisuals.
- Fira Universitària i d’Estudis Postobligatoris: seguirem fomentant-la conjuntament amb el Consell Comarcal i l’Oficina Jove.
- Alberg municipal al Parc de la Serra: impulsarem la seva construcció per a usos educatius, esportius i de lleure buscant la complicitat i col·laboració d’altres institucions, entitats i empreses per fer-ho possible.
- Residència d’estudiants: habilitarem un equipament dins el nucli urbà per estudiants forans.
- Escola de Les Arrels: exigirem al departament d’Educació l’execució de les obres del gimnàs tal com es va comprometre en el seu moment.
- Escola Mestre Ignasi Peraire: dotarem el gimnàs de vestidors i obrirem, urbanitzarem i alinearem el carrer de l’escola, habilitant el nus d’accesibilitat segura de la ctra. de Miralcamp.
- Escola Municipal de Música: plantejarem solucions urbanístiques en l’actual solar que siguin financerament sostenibles i que millorin la prestació d’aquests estudis i combini diferents usos.
- Centre d’Educació Especial Siloé: farem la segona fase de la parada del bus escolar per millorar l’accessibilitat al centre.
- Escola d’Adults: consensuarem amb el departament d’Educació una solució definitiva per a un nou emplaçament de l’escola
- Institut Terres de Ponent: farem un estudi per redissenyar la zona verda i executarem la millora d’accessos i la vorera de la ronda de Ponent.
- Nou institut Lo Xatrac: culminarem les obres de moviment de terres, fonaments i vial amb col·laboració amb el Departament d’Educació.
- Viver d’empreses per a la indústria agroalimentària vinculat a l’Institut Mollerussa: afavorirem donar continuïtat a la part formativa del centre per oferir la família professional d’Indústria Alimentària amb l’objectiu d’estimular el desenvolupament local i l’emprenedoria.
- Granja pedagògica experimental: treballarem per a la culminació del projecte conjunt entre l’Institut Mollerussa i la Universitat de Lleida de construcció d’aquesta instal·lació per a implementar els estudis universitaris i de formació professional de Veterinària, contribuint així a posar en valor el Parc de la Serra com a referent del sector ramader i agroalimentari
- Cessió d’espais i/o instal·lacions: establirem convenis que afavoreixin el desenvolupament i la implementació dels actuals i possibles nous estudis impartits a La Salle Mollerussa.
Accions per a la protecció animal
- Regidoria de Protecció Animal: crearem aquest departament perquè desenvolupi el Pla Integral de Protecció Animal de Mollerussa.
- Refugi comarcal: impulsarem la creació d’un refugi local/comarcal, que serà el centre responsable de la recollida, el rescat, l’acollida, l’atenció, la recuperació i l’adopció dels gossos, gats i fures. També comptarà amb un espai per acollir de forma temporal, els gats ferals que hagin de seguir un tractament, per realitzar el postoperatori de les esterilitzacions, etc.
- Programa Felí: el desplegarem aplicant el mètode CER (Captura-Esterilització-Retorn), treballarem per aconseguir un control poblacional (cens de colònies) i per formar agents cívics i voluntaris amb l’objectiu d’eradicar conflictes.
- Parc caní: n’habilitarem un segon en una altra zona de la ciutat després de l’èxit del primer
- Campanyes de comunicació i informatives: n’impulsarem per afavorir la protecció animal
- Telèfon per a comunicacions: habilitarem una línia connectada permanentment amb la Policia Local per comunicar les troballes d’animals abandonats i activar el protocol corresponent.
- Carnet de voluntariat: potenciarem aquesta via perquè la ciutadania interessada pugui, després de rebre una formació adequada, col·laborar en la cura dels animals allotjats en l’espai de trànsit i així també facilitar-ne l’acollida o l’adopció abans de ser derivats a la protectora i alhora fer també un exercí de transparència sobre el destí dels animals recollits.
Accions per a l’impuls de la promoció i el desenvolupament local
- Institut per a l’Emprenedoria i Innovació de Mollerussa (EIEM): crearem aquest nou organisme que tindrà com a objectiu principal impulsar un ecosistema per a promocionar, actualitzar i afavorir l’emprenedoria, la innovació i la creativitat des de la ciutat a l’àmbit territorial de la seva influència.
- SmartCity: impulsem Mollerussa a les noves tecnologies participant a la Mobile Week, vetllant per tenir veu en el programa Catlabs, que promou l’articulació d’una xarxa catalana d’innovació social i digital. També promourem, a través de Smart Catalonia, la iniciativa Blockchain acollint algun dels cursos que s’ofereixen i participarem en la propera convocatòria de la Generalitat sobre Projectes d’especialització i competitivitat territorial (PECT).
- Projecte SMARTLAB: seguirem sent ciutat laboratori de proves pilot en un entorn real, fent una aposta decidida per entendre les polítiques digitals també com a polítiques socials i per apropar la tecnologia als serveis públics amb programes per a optimitzar regs, estalvi energètic, qualitat de l’aire, accés a la informació, xarxa de rescatadors cardíacs, sistemes d’aparcament, …
- Pla estratègic per la zona de la plaça de l’Estació, Av. Generalitat, Prat de la Riba, c/Navarra, c/President Macià, c/Urgell, C/Sant Isidorii C/Comerç: perfilarem un programa d’actuacions per afavorir-ne la potencialitat
- Promoció i dinamització comercial: seguirem en l’aposta decidida de foment, invertint en enllumenat de Nadal i en la renovació de la senyalització comercial i el patrimoni cultural i històric de la ciutat.
- Reducció de les taxes municipals de fins al 50%: la facilitarem a aquells establiments associats a Mollerussa Comercial a fi d’estimular l’associacionisme a la ciutat i l’accés a projectes comercials d’abast català dins una estratègia comuna entre la Generalitat, PIMEC i l’Ajuntament.
Accions per a l’impuls de les noves tecnologies
- Fibra òptica: treballarem conjuntament amb la Generalitat, la Diputació i les operadores perquè es doni cobertura a les empreses i polígons que encara no en disposen, un cop ja s’ha completat el 100% de connectivitat de FTTH (Fiber To THE Home – Fibra òptica domèstica)
- Desplegament de la tecnologia 5G: buscarem el diàleg (com ja vam fer amb la FTTH) amb les principals operadores perquè Mollerussa tingui com més aviat millor cobertura d’alta velocitat sense fils
- Wi-Fi: dotarem les principals places cèntriques de connectivitat Wi-Fi ciutadana
Accions per promoure la participació, fer ciutadania i apostar per la transparència i la cooperació
- APParticipa: crearem una aplicació per fidelitzar i potenciar la vinculació entre ciutadania i Ajuntament a través d’una participació que tindrà retorn en forma de descomptes i/o premis. Tindrem en compte en una actuació específica al jovent d’entre 18 i 32 anys que estigui empadronat a la ciutat.
- Servei d’atenció ciutadana per WhatsApp– obrirem un nou canal de comunicació de missatgeria instantània que respondrà dins l’horari d’atenció al públic.
- Agenda única: elaborarem l’agenda única d’activitats en línia, gestionada per les entitats de la ciutat per poder tenir una agenda única completa de tota l’activitat del municipi.
- Segell Infoparticipa: continuarem la nostra aposta per la qualitat i la transparència en la informació pública a la web municipal renovant any rere any aquest guardó que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment complim en un 94% els indicadors que marca i el nostre objectiu segueix sent obtenir el 100%.
- Caminem conversant: implantarem aquesta activitat amb l’equip de govern municipal, mensualment per conversar, fer propostes, manifestar inquietuds tot fent salut i esport.
- Oficina d’Atenció al Ciutadà: potenciarem aquest servei de finestra única, ubicat a la primera planta de l’Ajuntament, amb l’objectiu de millorar l’atenció a la ciutadania i fer més àgil la gestió dels tràmits amb l’Ajuntament. Serem una administració oberta 24 hores al dia a través del web municipal, fomentant els tràmits en línia i les consultes no presencials.
- Pressupostos participatius: els promourem com a nou element d’apoderament ciutadà.
- Premis Ànima Ciutat de Mollerussa: seguirem impulsant-los i projectant la nostra imatge exterior en col·laboració amb el Centre d’Iniciatives Solidàries AngelOlaran
Accions per al medi ambient
- Recollida d’escombraries porta a porta: implantarem aquest sistema en tota la zona centre de la ciutat, amb l’objectiu de millorar l’eficàcia i eficiència del servei i pal·liar les incomoditats que actualment pateix el veïnat i el sector comercial i de restauració de la zona.
- Qualitat de l’aire i sostenibilitat: la millorarem amb tres iniciatives com són l’aposta per les energies renovables i la mobilitat sostenible adaptant l’aparcament de la Serra com a pàrquing per a vehicles elèctrics equipat amb plaques fotovoltaiques, l’ampliació del carril bici i la millora del transport públic local i comarcal.
- Passeig per a vianants a la banda dreta de la banqueta del canal: obrirem un espai de passeig des del salt de l’antiga farinera fins al principi del magatzem Gabernet per evitar el perill actual del trànsit rodat i també col·laborarem i facilitarem les propostes, suggeriments i accions que promouen les entitats dels Amics de la Banqueta i de Canal Viu entre les quals hi ha instal·lar bancs, papereres i baranes de fusta.
Accions per afavorir la mobilitat
- Pla de Mobilitat: desplegarem actuacions relacionades amb l’amplada de voreres i calçades, sentits de circulació, senyalització, carrils per a bicicletes, zones amb prioritat per a vianants, …
- Subvencions: estarem atents a optar a ajudes relacionades amb la sostenibilitat i l’estalvi energètic
- Comunicacions de transport amb les poblacions veïnes: vetllarem per millorar la freqüència i crear-ne de noves que siguin compatibles amb els horaris acadèmics. També estudiarem la possibilitat d’implantar un servei de transport públic interior
- Nou traçat del carril bici- el dissenyarem per ampliar-lo resseguint l’anella urbana en un recorregut de 3 km.
- Sentit d’entrada i sortida de la plaça de l’Esport- el canviarem per guanyar en seguretat i mobilitat viària
- Zona dels pavellons poliesportius: modificarem els sentits de circulació, amb sentit únic als c/Tarragona, c/Josep Casanovas i c/Sant Jaume per millorar la seguretat i l’aparcament.
- Plataforma per a la millora de la línia de tren Lleida-Manresa: hi seguirem participant activament exigint més freqüències, millores en la línia i el traspàs definitiu a Ferrocarrils de la Generalitat.
- Carrer de Domènec Cardenal- eliminarem un costat d’aparcament, alternant-ho cada quinze dies o mensualment.
- Pla de xoc de supressió de barreres arquitectòniques: el finalitzarem arranjant els 89 passos de vorera que falten dels 998 existents a la ciutat. N’hem adaptat el 91% però volem arribar al 100%
- Més aparcament: habilitarem més places de pàrquing amb l’objectiu de multiplicar per 5 les existents abans de la reforma del centre de la ciutat.
Accions per potenciar la cultura
- Espai maker*: potenciar la Biblioteca Comarcal Jaume Vila aportant eines, espai i assessoria als usuaris que vulguin participar de la comunitat i compartir el seu temps i els seus coneixements amb altres persones. (*Espai maker: espai físic on la gent es reuneix per compartir recursos i coneixements, treballar amb projectes, fer treball en xarxa i construir coses).
- Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya: donar-li continuïtat impulsant-ne els vessants familiar, firal i professional amb l’objectiu que esdevingui el referent més important del sector de la literatura infantil i juvenil de Catalunya.
- Façana del Bar de l’Amistat: hi farem una actuació d’arranjament incloent aquesta reforma en el concurs de la concessió de l’explotació del bar.
- Espai per l’ARFDiables de Mollerussa: els cedirem un nou espai arranjat
- Orfeó Renaixença- els cedirem un nou local social ubicat en el Centre Sociocultural Germans Freixes-Badia.
- Agrupament Escolta Cal Met – acabarem i posarem a disposició les instal·lacions que s’estan adaptant a l’antiga discoteca Musicland perquè puguin estrenar-les pels 50 anys de l’entitat aquest curs 2019-2020.
- Pisos del Centre sociocultural Germans Freixes- Badia- els arranjarem per posar-los a disposició d’entitats de la ciutat.
- Difusió cultural d’Ajuntament, d’entitats i empreses- en farem una coordinació i una unificació per millorar-ne l’eficiència
- Complex de l’Amistat- en farem una reforma integral més enllà del manteniment habitual amb un control d’accés i la promoció de l’ús responsable de les instal·lacions.
- Propostes de la Plataforma per la Llengua- les assumim per afavorir que el català sigui la llengua d’integració i d’igualtat d’oportunitats en les polítiques d’arrelament, socials i educatives així com assumim com a candidatura el Decàleg de Propostes per la Cultura el Patrimoni que ens ha fet arribar el centre de recerques Mascançà.
- Procés català: Impulsarem i promourem en l’àmbit ciutadà el Fòrum Cívic i Social pel Debat Constituent.
Accions per potenciar el turisme
- Internacionalització dels vestits de paper: aprovarem una estratègia per al 2020-2023 amb exposicions, conferències, tallers i desfilades i seguirem treballant perquè aconsegueixin el reconeixement com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.
- Museu de Vestits de Paper: renovarem la proposta educativa adreçada a l’alumnat d’infantil, primària i secundària
- Espai gastronòmic: treballarem per promoure a l’actual mercat central un espai gastronòmic de qualitat que sigui referència a les terres de Lleida, treballant de manera coordinada amb professionals del sector de la restauració de la ciutat per impulsar-lo
- Forfet turístic: seguirem impulsant aquesta iniciativa que ofereix descomptes per visitar els dos espais museístics de la ciutat com són el Museu de Vestits de Paper i l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell alhora que promociona la comarca amb la descoberta de l’Estany d’Ivars i Vila-sana
Accions per posar les persones al centre de les polítiques municipals
- Pla comunitari: elaborarem un programa integral d’acompanyament de la ciutadania des de la infantesa fins a la vellesa a través d’un procés continu coordinant les actuacions dels serveis, entitats, associacions, veïns,…
- Consell Social Municipal: seguirem treballant conjuntament amb els projectes transversals de foment del voluntariat, el civisme i la convivència.
- Ampliació del CAP: reballarem per la construcció d’un annex per 9 consultes per especialistes: 4 consultes convencionals, 1 consulta otorinolaringòleg, 1 consulta oftalmològica, 1 consulta ginecològica, 1 consulta llevadora, 1 consulta per audiometries, sala d’espera, taulell administratiu i serveis sanitaris. És una demanda de ciutat que buscarà finançament de la Diputació de Lleida i de l’ICS.
- Noves places residencials: treballarem amb els Germans de la Creu Blanca per aconseguir la concertació de noves places i l’ampliació de la residència.
- Projectes residencials público-privats en edificacions existents propietat d’entitats bancàries: treballarem per fer possible aquestes iniciatives per donar serveis de suport a les necessitats concretes de la gent gran.
- ACUDAM: seguirem donant suport a les seves reivindicacions laborals relatives als Centres Especials de Treball, a la defensa dels drets socials i continuarem contribuint-hi econòmicament mitjançant la renovació del conveni existent.
- No et quedis a casa: seguirem desenvolupant aquest programa social que vol arribar i acompanyar a totes les persones grans de Mollerussa en el seu propi procés d’envelliment a través de l’Amic de la gent gran.
- Taula Social Municipal: ampliarem les seves funcions prioritzant les polítiques de pobresa energètica (aigua, llum i gas) i de vulnerabilitat econòmica.
- Casal Municipal per a la Gent Gran: farem una anàlisi sobre un nou model d’equipament integrador i comunitari, fomentant la participació i la implicació de les persones grans, promovent l’envelliment actiu i l’adequació a la diversitat
- Catàleg de serveis: generarem una guia de serveis, entitats, equipaments, programes de la localitat per donar-los a conèixer de manera global i posar-lo a disposició de la ciutadania.
- Infància i joventut: Seguirem treballant per al ple compliment dels drets dels infants i joves mitjançant l’objectiu de Desenvolupament Sostenible, tal com estableix l’Agenda 2030 per al desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.
- Consell de participació adolescent – seguirem impulsant aquest organisme de participació perquè aporti la seva visió de ciutat
Accions per fomentar la igualtat d’oportunitats
- Segell de Qualitat en polítiques d’Igualtat: treballarem per aconseguir aquesta distinció
- Igualtat de gènere: treballarem per obtenir el Distintiu per a la Igualtat de Gènere que reconegui la integració de la perspectiva de gènere en les polítiques i actuacions de l’Ajuntament.
- Protocol en contra de les violències sexistes: desplegarem el protocol aprovat en totes les festes populars i esdeveniments que organitzi o col·labori l’Ajuntament.
- Pla Local d’Estratègies i Polítiques d’Igualtat- seguirem treballant en el seu desenvolupament
Accions per impulsar la reforma horària
Mollerussa està adherida a la Xarxa de Ciutats i Pobles per la reforma Horària: el nostre compromís és treballar per a una nova cultura del temps i per una nova manera de mesurar la llibertat.
- Taules quadrangulars: promourem el seu establiment per a concretar acords en àmbits com ara el teixit productiu, la comunitat educativa, el teixit comercial, la cultura i el lleure, la mobilitat, etc. Ho farem en col·laboració amb altres instàncies i entitats ciutadanes necessàries per assegurar l’èxit de debats i la generació de consensos.
- Bonificacions– establirem un retorn en forma de premis, reconeixements públics i/o similars per a aquelles empreses, sectors i població que participin en l’impuls de la Reforma Horària.
Accions per promoure el civisme, la convivència i la cura de l’espai públic
- Agents cívics- crearem un cos de voluntaris que puguin actuar a peu de carrer informant la ciutadania de la cura i manteniment de l’espai públic i de les ordenances municipals.
- Jocs infantils– els renovarem al llarg de quatre anys, destinant una partida fixa anual per aquest concepte.
- Jugar respectant– promourem una campanya per potenciar l’ús de l’espai públic amb mirada dels infants i joves, respectant la gent, els comerços i el bon veïnatge.
- Ordenança de civisme i ciutadania- en farem campanya de difusió i en fonamentarem el seu compliment.
Accions per projectar Fira de Mollerussa
- Reforma del Patronat de Fires- plantejarem una reforma perquè esdevingui encara més professional i actual, implementant un nou programa de gestió de fires, modernitzant el web i promovent Mollerussa com a ciutat de congressos, amb nous salons i fires.
- Nova ubicació del bar de la fira- encarregarem el projecte per canviar-ne la ubicació i situar-lo a peu de carrer, en la façana de l’av. del Canal. També donarem una nova imatge a la façana exterior dels pavellons firals.
- Fira gastronòmica de la diversitat- apostarem per un nou certamen en col·laboració de les diferents associacions de col·lectius que viuen a la nostra ciutat amb un plantejament similar a Lo Vermutet però amb plats típics d’arreu
Accions per treballar per a la joventut
- Plataforma en línia– crearem aquesta eina en la qual s’hi podran exposar les demandes i rèpliques tractades únicament en aquesta regidoria. Volem donar veu a totes i cadascuna de les persones d’aquest sector i oferir la possibilitat de ser més escoltades i, per conseqüència, més partícips en totes les àrees que abraça el jovent.
- Espai de creació transitori a Cal Duch- Promourem la seva adaptació amb finalitat social per promoure-hi dinàmiques associades a la música, la cultura i la creativitat així com per acollir-hi des d’exposicions a locals d’assaig, entre altres usos.
- Promoció de l’oci nocturn- apostarem per facilitar les gestions que comporten els tràmits d’atorgament de llicències d’apertura per fomentar l’emprenedoria en aquest àmbit
- Espai jove al Bar L’Amistat- destinarem una part de l’actual bar com a local per a joves de 12 a 16 anys, el qual pugui esdevenir punt de trobada i generador d’activitat amb la col·laboració en la presa de decisions del Consell de Participació Adolescent de Mollerussa.
- Activitats atractives per al jovent– fomentarem fires, serveis, xerrades i assessoraments que cridin l’atenció d’aquest sector i vetllarem per fer-los accessible la informació, l’acomodació i el preu.
- Músics locals- apostarem per la seva promoció proporcionant-los més concerts en el municipi aprofitant els nous espais renovats del centre
- Concursos de talent- promourem iniciatives obertes a tothom i oferirem com a premi materialitzar l’obra creada en algun indret del municipi
- Artistes juvenils- treballarem per donar visibilitat a la seva obra amb l’habilitació d’espais on puguin exposar-la i li puguin donar sortida comercial
- Subvencions per activitats- estarem atents per ajudar a promoure les associacions locals, sobretot les que tinguin implicació del jovent.
- Oficina Jove- l’ampliarem amb l’espai que ocupava abans l’antiga estació d’autobusos i també redissenyarem la plaça per donar-li un ús lligat a l’activitat del servei. Seguirem difonent convocatòries d’ajuts i tràmits per trobar feina així com informació, orientació i assessorament de qualitat.