Dijous, 14 de Desembre de 2017
Ajuntament de Mollerussa
Destacats
infoparticipa
Mollerussa Televisió
Twitter Ajuntament de Mollerussa
Facebook Ajuntament de Mollerussa
Seu Electrònica
indicadors de transparència
Àudio Actes
Conferència Mollerussa, avui
Viappublica
Actuacions via pública
Consulta prèvia reglament fons social
Forfait Esportiu
Fira de Mollerussa
Taxes Municiapals 2017
Ordenança reguladora de la tinença d'animals
Estereotips
Cens d'activitats
Consell Social
UNICEF
Pla de Barris
Feina Activa
Oficina Jove
Mollerussa Comercial
Correu ciutadà
Directori de Documents
L'Amistat Teatre
Museu de Vestits de Paper - Mollerussa
Piscines Municipals de Mollerussa
Biblioteca Comarcal Jaume Vila - Mollerussa
Escola Municipal de Música de Mollerussa
Centre Obert - La Banqueta
Borsa d'Habitatge
Portal d'entitats - AMollerussa
Ofertes de treball
Perfil del contractant
Visor de Mapes (WMS)
Urbanisme
Butlletí Local de Subvencións - Ajuntament de Mollerussa
Ajuntament de Mollerussa
Notícies
Contacte de premsa
Sílvia Torres Argelich
premsa@mollerussa.cat
973600713
19/04/2017 · Cultura

Mollerussa enceta les Festes de Sant Isidori amb el pregó del músic i compositor Josep Capell Vergé

Mollerussa enceta les Festes de Sant Isidori amb el pregó del músic i compositor Josep Capell Vergé

Mollerussa va encetar ahir al vespre al Teatre L’Amistat la celebració de les Festes de Sant Isidori amb el pregó a càrrec del músic i compositor Josep Capell i Vergé, el qual va aprofitar l’avinentesa per fer un reconeixement a la figura del seu pare, el Mestre Josep Capell Hernández, qui com a pianista i compositor de sardanes va posar el nom de Mollerussa en el panorama musical i sardanístic amb composicions com Aplec a Mollerussa, L’Amistat o Sardanes a Mollerussa.

El pregoner va fer un repàs dels seus lligams amb la ciutat que el va veure néixer el 6 de juny de 1947, precisament, en una casa al costat de la capella de Sant Isidori, de qui va recordar com al 1793 es va convertir en el sant votat dels mollerussencs i mollerussenques els quals li van atribuir la guarició dels malalts d’una epidèmia de pesta que va devastar el municipi en aquells temps. Josep Capell també va fer incís en què ha significat per Mollerussa haver estat la Capital de la Sardana durant el 2016 i va insistir en el paper de la sardana en la configuració de la identitat catalana fent alhora un reconeixement a la tasca que ha dut a terme durant 70 anys l’Agrupació Sardanista de la ciutat.

Josep Capell va estar acompanyat en el seu pregó per l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual va reivindicar la necessitat “d’exercir la ciutadania” en actes com el d’ahir que signifiquen un reconeixement a mollerussencs i mollerussenques que “han intervingut en la història de la ciutat”. L’acte també va comptar, en aquesta ocasió, amb l’acompanyament del Bisbe de Solsona, Xavier Novell, qui va recordar el seu pas com a vicari de Mollerussa i va fer incís en el fet que “tots tenim experiència de família, una experiència necessària per tal que hi hagi experiència cristiana”. Per la seva banda, el rector de la parròquia de Mollerussa, mossèn Jordi Orobitg, va fer una crida a “obrir les portes a tots aquells que truquen a les nostres portes” en referència al drama dels refugiats a causa de conflictes bèl·lics. Per la seva part, el regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo, va presentar el pregoner i va convidar a tots els assistents a seguir participant dels diferents actes organitzats en el marc de les Festes de Sant Isidori, que tenen lloc fins aquests diumenge.