Dissabte, 16 de Desembre de 2017
Ajuntament de Mollerussa
Destacats
infoparticipa
Mollerussa Televisió
Twitter Ajuntament de Mollerussa
Facebook Ajuntament de Mollerussa
Seu Electrònica
indicadors de transparència
Àudio Actes
Conferència Mollerussa, avui
Viappublica
Actuacions via pública
Consulta prèvia reglament fons social
Forfait Esportiu
Fira de Mollerussa
Taxes Municiapals 2017
Ordenança reguladora de la tinença d'animals
Estereotips
Cens d'activitats
Consell Social
UNICEF
Pla de Barris
Feina Activa
Oficina Jove
Mollerussa Comercial
Correu ciutadà
Directori de Documents
L'Amistat Teatre
Museu de Vestits de Paper - Mollerussa
Piscines Municipals de Mollerussa
Biblioteca Comarcal Jaume Vila - Mollerussa
Escola Municipal de Música de Mollerussa
Centre Obert - La Banqueta
Borsa d'Habitatge
Portal d'entitats - AMollerussa
Ofertes de treball
Perfil del contractant
Visor de Mapes (WMS)
Urbanisme
Butlletí Local de Subvencións - Ajuntament de Mollerussa
Ajuntament de Mollerussa
Notícies
Contacte de premsa
Sílvia Torres Argelich
premsa@mollerussa.cat
973600713
01/12/2017 · General

El Ple aprova el pressupost de 15,8 M€, el més elevat de la història, amb quasi 3 milions en inversió

El Ple aprova el pressupost de 15,8 M€, el més elevat de la història, amb quasi 3 milions en inversió

• Va sortir endavant amb els vots a favor de PdCat-Demòcrates, l’abstenció d’ERC i del PSC i el vot en contra del PP

El Ple ordinari d’ahir dijous va aprovar el pressupost inicial més ambiciós de la seva història amb 15.793.332 euros, una xifra que suposa un increment del 25% respecte al de l’any anterior. Ho va fer amb els vots a favor del PdCAt-Demòcrates, l’abstenció d’ERC i del PSC i el vot en contra del PP.

Els projectes de més envergadura que es fixen en aquest pressupost són la continuïtat de les obres de reforma del centre de la ciutat a través del Pla de Barris i també la posada en marxa de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, que es preveu activar en el darrer trimestre de l’exercici i per a la qual s’ha previst un pressupost de 300.000 euros ja que comportarà també l’adequació física de diferents espais municipals.

Aquests dos projectes estrella motiven que el capítol d’inversió es quintupliqui respecte al del 2017 i passi a ser de 2.947.000 euros, una quantitat que inclou també partides destacades com la millora del carrer de Prat de la Riba (270.000 euros), altres obres de manteniment en diversos carrers i arranjament de jocs infantis i mobiliari urbà per un import de 60.000 euros o la renovació de les tres carrosses dels Reis Mags (25.000 euros)

En general, totes les partides incrementen el percentatge de despesa sent però la d’urbanisme amb 201% més, la de promoció econòmica amb un 195%, i la d’Acció Social amb un 62%, les més significatives.

A banda del pressupost, també es va portar a l’aprovació del Ple i va ser aprovada per unanimitat la modificació de la concessió per la zona blava motivada per les obres de reforma del centre urbà, que provoca la supressió de 85 places que es compensaran amb la creació de tres noves zones d’aparcament que suposaran 87 places a les que cal sumar les 7 que es guanyaran també al carrer de Ferrer i Busquets. En aquest sentit, val a dir que precisament ahir van començar les obres d’habilitació d’un aparcament que tindrà 37 places al carrer de Ferrer i Busquets, cantonada amb el de President Macià i que és la primera d’aquestes tres noves zones que passaran a ser zona blava. Les altres dues són al carrer de Crist Rei (38 places) i en un pati que té entrada pel carrer de Ponent i sortida pel de la Forestal d’Urgell (12).