Dijous, 14 de Desembre de 2017
Ajuntament de Mollerussa
Destacats
infoparticipa
Mollerussa Televisió
Twitter Ajuntament de Mollerussa
Facebook Ajuntament de Mollerussa
Seu Electrònica
indicadors de transparència
Àudio Actes
Conferència Mollerussa, avui
Viappublica
Actuacions via pública
Consulta prèvia reglament fons social
Forfait Esportiu
Fira de Mollerussa
Taxes Municiapals 2017
Ordenança reguladora de la tinença d'animals
Estereotips
Cens d'activitats
Consell Social
UNICEF
Pla de Barris
Feina Activa
Oficina Jove
Mollerussa Comercial
Correu ciutadà
Directori de Documents
L'Amistat Teatre
Museu de Vestits de Paper - Mollerussa
Piscines Municipals de Mollerussa
Biblioteca Comarcal Jaume Vila - Mollerussa
Escola Municipal de Música de Mollerussa
Centre Obert - La Banqueta
Borsa d'Habitatge
Portal d'entitats - AMollerussa
Ofertes de treball
Perfil del contractant
Visor de Mapes (WMS)
Urbanisme
Butlletí Local de Subvencións - Ajuntament de Mollerussa
Ajuntament de Mollerussa
Notícies
Contacte de premsa
Sílvia Torres Argelich
premsa@mollerussa.cat
973600713
25/07/2017 · General

L’Ajuntament redueix gairebé a la meitat el deute en 6 anys i el situa en 10,5 M€ amb una ràtio de 83,1%

L’Ajuntament redueix gairebé a la meitat el deute en 6 anys i el situa en 10,5 M€ amb una ràtio de 83,1%

L’Ajuntament de Mollerussa debatrà en el Ple ordinari previst per aquest proper dijous l’aprovació del Compte General, que posa de manifest que el deute total del consistori al tancament del 2016 és de 10.598.014 euros, dels quals 9.198.014 corresponen al deute bancari mentre que 1.400.000 correspon a proveïdors. Així ho ha explicat l’alcalde Marc Solsona, que ha afirmat que, d’aquesta manera, s’ha aconseguit reduir el deute del consistori a gairebé la meitat en 6 anys. Així mateix, Solsona ha afegit que la ràtio d’endeutament se situa al 83,1%, sis punts per sota de la previsió fixada a principis d’any.

L’alcalde ha indicat que “es tracta d’una xifra important perquè ens permet intentar a assolir dos objectius de mandat com són baixar fins al 75% la ràtio d’endeutament al 2019 i tenir capacitat per fer inversió i tirar endavant les obres del Pla de Barris”. “És una bona foto fixo de la comptabilitat de l’Ajuntament”, ha assegurat i ha afegit que és el tercer any consecutiu que es tanca sense cap factura pendent de pagar i destacant que en només 11 d’elles per un import total de 1.181 euros s’ha superat el període de pagament de 30 dies

A banda de l’aprovació del Compte General del 2016, un altre dels punts destacats de l’ordre del dia és l’expedient de contractació del servei de manteniment de parc i jardins, zones verdes i arbrat amb una durada de 4 anys prorrogable a dos anys més i amb un pressupost de licitació de 400.000 euros anuals. Es tracta d’un punt que ja es va portar a l’aprovació del passat Ple extraordinari el 13 de juliol però que no va ser votat a petició d’un grup de l’oposició que va demanar més temps per estudiar el document. Entre els aspectes a tenir en compte de l’expedient hi ha el fet que l’oferta econòmica serà valorada amb un màxim de 40 punts mentre que les millores objectives ho seran fins a 27,7 punts, la proposta tècnica i de servei fins al 21,3, el criteris ambientals fins a 2 punts i fins a un màxim de 9 punts els criteris socials, en els quals s’ha posat un especial èmfasi, segons Solsona. Val a dir que el personal que fins ara s’encarregava de les tasques de jardineria continuarà adscrit a la brigada municipal i que la maquinària amb la que actualment es duen a terme aquestes tasques serà traspassada a l’empresa adjudicatària per un valor de 30.000 euros.

Un altre dels punts de l’ordre del dia serà l’aprovació de les festes locals del municipi que es proposa que siguin el 19 de març, festivitat de Sant Josep, i el 18 de maig per la Festa Major. Així mateix, també es debatrà l’aprovació del preu de les hores extra del personal municipal. També es preveu que els grups municipals presentin diferents mocions.