Divendres, 24 de Novembre de 2017
Ajuntament de Mollerussa
Destacats
infoparticipa
Mollerussa Televisió
Twitter Ajuntament de Mollerussa
Facebook Ajuntament de Mollerussa
Seu Electrònica
indicadors de transparència
Conferència Mollerussa, avui
Informe residus 2016
Consulta Popular
Viappublica
Actuacions via pública
Forfait Esportiu
Fira de Mollerussa
Taxes Municiapals 2017
Ordenança reguladora de la tinença d'animals
Estereotips
Cens d'activitats
Consell Social
UNICEF
QBIC.TV
Pla de Barris
Feina Activa
Oficina Jove
Mollerussa Comercial
Correu ciutadà
Directori de Documents
L'Amistat Teatre
Museu de Vestits de Paper - Mollerussa
Piscines Municipals de Mollerussa
Biblioteca Comarcal Jaume Vila - Mollerussa
Escola Municipal de Música de Mollerussa
Centre Obert - La Banqueta
Borsa d'Habitatge
Portal d'entitats - AMollerussa
Ofertes de treball
Perfil del contractant
Visor de Mapes (WMS)
Urbanisme
Butlletí Local de Subvencións - Ajuntament de Mollerussa
Ajuntament de Mollerussa
Notícies
Contacte de premsa
Sílvia Torres Argelich
premsa@mollerussa.cat
973600713
11/07/2017 · Esports

Mollerussa presenta la primera cursa vertical i solidària del Pla d’Urgell

Mollerussa presenta la primera cursa vertical i solidària del Pla d’Urgell

El proper dissabte 15 de juliol tindrà lloc la primera cursa vertical i solidària del Pla d’Urgell amb el nom de “Fita Alta Madness” que es farà a la Serra al costat del circuit de l’autocros. Així ho han presentat aquest matí a l’Ajuntament el Sr. Jordi Balagué, membre del G.E. Serralada i l’alcalde de la ciutat, Marc Solsona.
Balagué ha comentat que la Plana d’Urgell té el sostre comarcal més baix de Catalunya, el Tossal de l’Infern, a només 301 metres sobre el nivell del mar, però “aquest fet no és cap obstacle per organitzar una cursa vertical”. Ha explicat que els atletes pujaran 100 vegades la Fita Alta (298m) i a cada pujada superaran un desnivell de 14,4 metres i arribaran a fer 1.440 metres positius en un total de 9.5 km. Balagué també ha dit que tot i que la cursa ja es va fer l’any passat, en aquest nou format, és el primer cop que es porta a terme.
Per altra banda, i com el seu propi nom indica, la cursa vertical té un caire solidari i per això només s’ofereixen 10 dorsals que s’han obtingut a través d’una subhasta a cegues. Els interessats han enviat un correu a l’organització indicant el preu màxim que estaven disposats a pagar per a cada dorsal. La recaptació ha estat de 3.088€ que Balagué ha qualificat de tot un èxit. Aquesta recaptació es lliurarà íntegrament a la fundació anglesa Myotubular Trust per a l’estudi d’una malaltia minoritària com és la miopatia miotubular. Aquesta malaltia afecta un de cada 50.000 nounats, especialment els nens, i té una esperança de vida de menys d’un any. El lliurament d’aquests diners es farà a través dels pares d’un nen de Manlleu que és diu Lluc i que la pateix.
Per la seva part l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha comentat que l’Ajuntament col·labora molt gustosament amb aquesta primera cursa extrema amb un fons solidari i que per això és important que l’Ajuntament hi pugui donar tot el suport.
La cursa de la Fita Alta Madness s’iniciarà a les 8 del vespre i una hora abans totes les persones que ho desitgin podran fer una cronoescalada, previ donatiu de 2 €, que consistirà en pujar un sol cop la fita alta.

Per tal de recaptar més diners per aquesta malaltia, l’organització habilitarà un compte corrent en què es podran fer donatius per aquesta causa. La informació del numero de compte estarà penjada a la pàgina web de G.E. Serralada.
El centre d’expressió artística Solaç de Mollerussa ha dissenyat els dos trofeus que porten per títol “La Fletxa”, per al guanyador de la cronoescalada i “La Bèstia” per al guanyador de la Fita Alta Madness