Dilluns, 18 de Desembre de 2017
Ajuntament de Mollerussa
Destacats
infoparticipa
Mollerussa Televisió
Twitter Ajuntament de Mollerussa
Facebook Ajuntament de Mollerussa
Seu Electrònica
indicadors de transparència
Àudio Actes
Conferència Mollerussa, avui
Viappublica
Actuacions via pública
Consulta prèvia reglament fons social
Forfait Esportiu
Fira de Mollerussa
Taxes Municiapals 2017
Ordenança reguladora de la tinença d'animals
Estereotips
Cens d'activitats
Consell Social
UNICEF
Pla de Barris
Feina Activa
Oficina Jove
Mollerussa Comercial
Correu ciutadà
Directori de Documents
L'Amistat Teatre
Museu de Vestits de Paper - Mollerussa
Piscines Municipals de Mollerussa
Biblioteca Comarcal Jaume Vila - Mollerussa
Escola Municipal de Música de Mollerussa
Centre Obert - La Banqueta
Borsa d'Habitatge
Portal d'entitats - AMollerussa
Ofertes de treball
Perfil del contractant
Visor de Mapes (WMS)
Urbanisme
Butlletí Local de Subvencións - Ajuntament de Mollerussa
Ajuntament de Mollerussa
Notícies
Contacte de premsa
Sílvia Torres Argelich
premsa@mollerussa.cat
973600713
13/06/2017 · General

Mollerussa incrementa la recollida selectiva de brossa al 2016 i gairebé s'equipara a la mitjana catalana amb un 37,7%

Mollerussa incrementa la recollida selectiva de brossa al 2016 i gairebé s'equipara a la mitjana catalana amb un 37,7%

La capital del Pla d’Urgell se situa en un índex del 37,7%, només un punt per sota de la mitjana catalana mentre que al 2014 estava en el 29%

La ciutadania de Mollerussa va generar al 2016 un total de 6.136 tones de residus, una xifra que suposa un increment del 1,88% respecte a l’any anterior i que el Consell Comarcal del Pla d’Urgell, ens que presta el servei a l’ajuntament de la capital, atribueix a la tendència general generada pels indicis de recuperació econòmica. Així, en concret, cada habitant va generar una mitjana de 1,15 quilos diaris, sent la ràtio més alta dels darrers dos anys tot i que és més baixa que la catalana de l’any 2015 que va ser de 1,35 quilos. Són dades que ha facilitat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, qui s’ha mostrat satisfet de l’aliança amb el Consell Comarcal que, juntament amb el canvi del contenidors i la redistribució en illes dels mateixos, ha permès, entre altres objectius, incrementar la recollida selectiva al municipi, en especial de l’orgànica.

Del total de residus generats, Solsona ha dit que 2.313 tones (un 5,3% més que al 2015) corresponen a recollida selectiva mentre que 3.822 són de la fracció rebuig, que suposa el 62% del total recollit. Aquestes xifres representen que Mollerussa ha assolit al 2016 un índex de recollida selectiva bruta del 37,7%, molt a prop de la mitjana catalana que és del 38,9%. Val a dir en aquest sentit que al 2014 abans d’implementar el nou sistema de contenidors aquest índex se situava en el 29%, ha explicat l’alcalde. Per fraccions, cal destacar respecte al 2015 un increment de les tones d’envasos lleugers en un 17% i de vidre en un 12% mentre que s’ha registrat un descens de la recollida de paper i cartró en un 5,6%.

Si es fa la comparativa entre els darrers 3 anys, s’ha aconseguit reduir en 8 punt la fracció rebuig, que al 2014 suposava gairebé el 71% i al 2015 ja va baixar al 63,5%. Conseqüentment, s’ha registrat un augment de la resta de fraccions, entre les que destaca l’increment en més de 3 punts de l’orgànica, que al 2014 suposava el 4,8% i al 2015 el 7,8% mentre que l’any passat ja va ser del 8,3%.

Una altra de les dades que posa de manifest la memòria del servei és la qualitat de la recollida selectiva, segons ha afegit Solsona, que ha dit que “en general la ciutadania de Mollerussa ho fa bé”. En aquest apartat, destaca que la mitjana d’impropis en la fracció orgànica, que principalment corresponen a plàstics, és del 8,2%, un percentatge que ha millorat respecte als dos any anteriors que era del 10,7%. També ha disminuït lleugerament la mitjana d’impropis en la fracció d’envasos lleugers, que se situa en 24,2% (al 2015 era del 25%) i que bàsicament correspon a plàstic no envàs, vidre i orgànica. Una dada curiosa en aquest punt és el fet que l’agost és el més en què es recull més tones de selectiva, seguit de gener i desembre.

La memòria també dóna dades sobre altres recollides com la de cartró comercial porta a porta, que s’ha reduït en un 13% recollint 59 tones; la de piles en contenidors especials, que ha pujat gairebé un 2% amb quasi una tona; la d’oli vegetal usat, que ha baixat en un 13,4% recollint 1,7 tones en 6 contenidors, o la de roba usada, que ha registrat un augment del 3,7% recollint 35 tones a través de 14 contenidors.

Solsona també ha facilitat dades sobre la recollida tant a la deixalleria mòbil amb 2,2 tones dipositades per 154 usuaris al 2016 i de la deixalleria fixa on 6.119 usuaris han dipositat 924 tones de residus.