Dilluns, 18 de Desembre de 2017
Ajuntament de Mollerussa
Destacats
infoparticipa
Mollerussa Televisió
Twitter Ajuntament de Mollerussa
Facebook Ajuntament de Mollerussa
Seu Electrònica
indicadors de transparència
Àudio Actes
Conferència Mollerussa, avui
Viappublica
Actuacions via pública
Consulta prèvia reglament fons social
Forfait Esportiu
Fira de Mollerussa
Taxes Municiapals 2017
Ordenança reguladora de la tinença d'animals
Estereotips
Cens d'activitats
Consell Social
UNICEF
Pla de Barris
Feina Activa
Oficina Jove
Mollerussa Comercial
Correu ciutadà
Directori de Documents
L'Amistat Teatre
Museu de Vestits de Paper - Mollerussa
Piscines Municipals de Mollerussa
Biblioteca Comarcal Jaume Vila - Mollerussa
Escola Municipal de Música de Mollerussa
Centre Obert - La Banqueta
Borsa d'Habitatge
Portal d'entitats - AMollerussa
Ofertes de treball
Perfil del contractant
Visor de Mapes (WMS)
Urbanisme
Butlletí Local de Subvencións - Ajuntament de Mollerussa
Ajuntament de Mollerussa
Notícies
Contacte de premsa
Sílvia Torres Argelich
premsa@mollerussa.cat
973600713
16/06/2017 · Joventut

L’Espai Jove Intercultural clou el curs en què han participat 50 adolescents i 10 usuaris del Casal d’Avis

L’Espai Jove Intercultural clou el curs en què han participat 50 adolescents i 10 usuaris del Casal d’Avis

El Teatre L’Amistat ha acollit aquest dijous al vespre la festa de cloenda del curs de l’Espai Jove Intercultural (EJI), un projecte amb onze anys de vida de l’Ajuntament de Mollerussa, tutelat per la regidoria d’Acció Social i Ciutadania, i que té per objectiu fomentar la participació activa dels joves buscant una major implicació per així aportar accions per millorar la ciutat. Durant l’acte, que va servir per explicar els diferents projectes en els quals s’ha treballat enguany, es van lliurar diplomes als 50 participants dels tres instituts de Mollerussa i també del Siloé d’entre 12 i 16 anys, alguns dels quals formen part del Consell de Participació Adolescent, així com també als deu usuaris del Casal per a la Gent Gran. També es va fer un reconeixement a les entitats amb les que s’ha col·laborat.

El regidor de Benestar Social, Ciutadania i Infància, Josep Lavín, va felicitar a tots els participants als quals va qualificar de “gent compromesa amb la societat i la ciutat de Mollerussa”. També va recordar que Mollerussa va renovar l’any passat el segell de Ciutat Amiga de la Infància amb menció d’excel·lència, precisament per tota la tasca que es fa per implementar polítiques que millorin el benestar dels infants i joves de la ciutat.

La descoberta de la Història de Mollerussa de la mà dels usuaris del Casal d’Avis ha estat un dels projectes en els quals s’ha treballat i que ha permès als joves, entre altres coses, conèixer l’ofici de soldador i torner, les tradicions culinàries d’antic de la Setmana Santa amb la confecció dels típics panadons, o visitar les instal·lacions de l’empresa familiar en actiu més antiga de la ciutat, Vinagres Badia. Pel que fa al projecte, Vivint Mollerussa s’ha treballat en l’organització de diferents esdeveniments a la ciutat com el Dia Universal de l’Infant o el Dia Mundial de la Pau, així com també la Marató de la Sang, entre altres.

A banda dels dos projectes estrella de l’EJI, els membres del Consell de Participació Adolescent també van explicar tota l’activitat que han dut a terme des de la seva constitució oficial a principis de curs. A banda d’assistir en representació de la ciutat al IV Encuentro Estatal de Consejos de Participación Infantil y Adolescente a Santander on es va elaborar un manifest de drets dels infants i adolescents que s’ha presentat al Congrés de Diputats i al Parlament. També han participant activament en l’organització de diferents actes de la Festa Major de la ciutat així com també, entre altres actuacions, informant als joves de més de 16 anys sobre el procés de la consulta popular sobre la reforma del centre.