Dijous, 14 de Desembre de 2017
Ajuntament de Mollerussa
Destacats
infoparticipa
Mollerussa Televisió
Twitter Ajuntament de Mollerussa
Facebook Ajuntament de Mollerussa
Seu Electrònica
indicadors de transparència
Àudio Actes
Conferència Mollerussa, avui
Viappublica
Actuacions via pública
Consulta prèvia reglament fons social
Forfait Esportiu
Fira de Mollerussa
Taxes Municiapals 2017
Ordenança reguladora de la tinença d'animals
Estereotips
Cens d'activitats
Consell Social
UNICEF
Pla de Barris
Feina Activa
Oficina Jove
Mollerussa Comercial
Correu ciutadà
Directori de Documents
L'Amistat Teatre
Museu de Vestits de Paper - Mollerussa
Piscines Municipals de Mollerussa
Biblioteca Comarcal Jaume Vila - Mollerussa
Escola Municipal de Música de Mollerussa
Centre Obert - La Banqueta
Borsa d'Habitatge
Portal d'entitats - AMollerussa
Ofertes de treball
Perfil del contractant
Visor de Mapes (WMS)
Urbanisme
Butlletí Local de Subvencións - Ajuntament de Mollerussa
Ajuntament de Mollerussa
Seguretat ciutadana

Benvinguts a tots els visitadors d'aquesta pàgina i companys dels diferents Cossos de Seguretat.

En aquesta pàgina us facilitarem diversa informació en relació a les tasques i funcions més rellevants que realitzem cada any els agents de la Policia Local de la ciutat de Mollerussa i que publiquem en el resum-memòria anual. En primer lloc us parlaré de la creació del cos de la Policia Local d'aquesta ciutat.

Antecedents

El dia 10/11/1979, per acord del Ple Municipal es va crear el nou cos de la Policia Municipal d'aquesta ciutat, mitjançant la unificació i refundació en un sol cos dels diferents funcionaris destinats a vigilància nocturna, agutzils, agents de circulació viària, etc. El cos es componia aleshores d'un caporal i nou agents. Aquell any Mollerussa, tenia 8.061 habitants.

Aquell any la Policia Municipal comença la seva caminada, amb pocs recursos materials, només teníem un vehicle policíac de patrulla i un ciclomotor, i una petita habitació destinada a oficina d'atenció al públic en els baixos de l'edifici consistorial, així com dues garjoles petites i obsoletes per als detinguts.

A l'any 1982, es va acordar l'augment de la plantilla, ja que la ciutat tenia 8.395 habitants i començava la seva expansió urbanística i industrial, es van crear dues places més d'agent i es va dotar al cos d'un nou vehicle de patrulla.

Amb la creació i aprovació el dia 06/3/1988 de la comarca del Pla d'Urgell per acord del Parlament de Catalunya, i essent la seva capital aquesta ciutat; de forma sobtada s'incrementen els serveis generals que el cos de la Policia Local ha de prestar, en consonància a l'expansió urbanística, comercial i industrial que es va establir arreu de tot el terme municipal i la capitalitat de la comarca.

Durant l'any 1992, es va crear la plaça i categoria de Sergent -Cap del cos, i amb un total de 10 agents, 1 caporal i 1 sergent es van reestructurar els serveis establint tres torns de servei permanent durant les 24 hores.

Durant el període de l'any 1992 al 1999, i com a conseqüència de l'onada d'immigració que arriba a tot l'Estat i a Europa, es veu incrementada la població censada a Mollerussa, i arriben a tenir 9.567 habitants empadronats, a més d'un número indeterminat de persones no empadronades que a causa del moviment demogràfic viuen i treballen a la ciutat, donant-se aquesta circumstància sobretot entre la població estrangera i transeünts que a poc a poc van arribant a la ciutat.

A partir de llavors els serveis de la Policia Local tornen a incrementar-se a causa de l'augment de la població i per altre a l'increment del parc automobilístic i arriba a ser la segona població de la província amb més vehicles per habitant.

Amb data de 22/09/2003 Mollerussa té un cens de 11.206 habitants, dels quals 1460 són estrangers amb permís de residència, la qual cosa representa una proporció del 13% del padró d'habitants.

De la tradicional "Fira de Sant Josep" anual que se celebrava a Mollerussa, avui i en l'actualitat són ja sis les fires i certàmens especialitzats que se celebren, diversos els mercats que s'organitzen, multitud els actes esportius i culturals que al llarg de l'any es desenvolupen i notable l'increment dels problemes socials que esdevenen com a conseqüència d'una població multiracial i multiètnica.

RECURSOS HUMANANS I MATERIALS

Actualment la plantilla de la Policia Local està composta per un inspector, que exerceix les funcions de Cap, 1 sergent, 3 caporals ,14 agents, que treballen les 24 hores al servei del ciutadà en tres torns diferents i 3 auxiliars administratives.

Quant a recursos materials la plantilla està dotada de quatre vehicles logotipats, un vehicle sense distintius, un cinemòmetre (radar) cedit pel Servei Català de Trànsit i d'un etilòmetre evidencial i tres digitals.

La nostra Prefectura de Policia Local i oficina d'atenció al ciutadà la podeu trobar al carrer Pl. de l’Ajuntament, 2 (baixos Ajuntament) i ens teniu al vostre servei en el tel. 092 (des de telèfon fix) i en el 973-602000.

Espero que la vostra connexió i visualització de la nostra pàgina us hagi satisfet i us hagi donat la informació demanada i interessada.

Moltes gràcies per la vostra visita i fins a la propera.

Joan Martínez
Inspector Cap de la Policia Local.
cappolicia@mollerussaciutat.com