Dissabte, 18 de Novembre de 2017
Ajuntament de Mollerussa
Destacats
infoparticipa
Mollerussa Televisió
Twitter Ajuntament de Mollerussa
Facebook Ajuntament de Mollerussa
Seu Electrònica
indicadors de transparència
Conferència Mollerussa, avui
Informe residus 2016
Consulta Popular
Viappublica
Actuacions via pública
Forfait Esportiu
Fira de Mollerussa
Taxes Municiapals 2017
Ordenança reguladora de la tinença d'animals
Estereotips
Cens d'activitats
Consell Social
UNICEF
QBIC.TV
Pla de Barris
Feina Activa
Oficina Jove
Mollerussa Comercial
Correu ciutadà
Directori de Documents
L'Amistat Teatre
Museu de Vestits de Paper - Mollerussa
Piscines Municipals de Mollerussa
Biblioteca Comarcal Jaume Vila - Mollerussa
Escola Municipal de Música de Mollerussa
Centre Obert - La Banqueta
Borsa d'Habitatge
Portal d'entitats - AMollerussa
Ofertes de treball
Perfil del contractant
Visor de Mapes (WMS)
Urbanisme
Butlletí Local de Subvencións - Ajuntament de Mollerussa
Ajuntament de Mollerussa
Notícies
Contacte de premsa
Sílvia Torres Argelich
premsa@mollerussa.cat
973600713
12/09/2017 · General

L’alcalde anuncia que l’Ajuntament ultima acords per dotar el centre urbà de 142 places de pàrquing noves

L’alcalde anuncia que l’Ajuntament ultima acords per dotar el centre urbà de 142 places de pàrquing noves

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha anunciat que l’Ajuntament treballa per ultimar acords que permetin dotar el centre urbà de 142 places d’aparcament noves que puguin compensar la pèrdua de les 35 que hi ha actualment a la plaça de Manuel Bertrand i que se suprimiran quan es faci la reforma d’aquest indret per convertir-lo en zona d’ús exclusiu per a vianants, tal i com preveuen les actuacions del Pla de Barris. Ho va dir en el transcurs de la xerrada anual Mollerussa, avui que va oferir divendres passat al vespre al Teatre L’Amistat davant d’unes 200 persones i en la qual va comunicar també que les primeres obres d’aquest Pla de Barris, les que afecten als carrers Ciutat de Lleida, Onze de Setembre, Santa Cristina i Estrella, començaran aquesta tardor ja que el període de licitació ja ha finalitat amb la presentació de 4 ofertes per cada un dels dos lots en que es divideixen i s’està pendent de poder fer les adjudicacions durant aquest mes.
Pel que fa al tema dels aparcaments, Solsona va explicar que ja s’ha tancat amb els propietaris del solars, d’una banda, l’ampliació de l’aparcament del carrer de Ferrer i Busquets, cantonada amb el carrer de Francesc Macià, per tal que pugui oferir un total de 37 places, i, d’una altra banda, la possibilitat d’oferir 38 places en un solar que hi ha ubicat al carrer de Crist Rei. Així mateix, el primer edil també va indicar que també hi ha un principi d’acord amb el propietari d’un solar que hi ha al darrera d’on hi havia hagut el Banc Banesto a la plaça de Manuel Bertrand i que té sortida a la travessera de Domènec Cardenal. Aquesta operació permetria habilitar 67 noves places. També va explicar que s’està treballant en tres projectes més que, quan es concretin, permetrien quadruplicar les places existents.
El primer edil va explicar també que en els propers dos anys es preveu avançar en la construcció de l’anomenat Vial Nord, del qual ja hi ha construït el tram que dóna sortida al Parc de Bombers fins a la carretera de Linyola. En aquest sentit, va dir que s’ha acordat amb la Diputació per l’any vinent la construcció de la rotonda de la carretera de Linyola per donar continuïtat al tram i arribar fins a l’avinguda de Balaguer. L’objectiu és seguir després amb el tram que falta fins a la carretera del Palau, per al qual ja s’han iniciat converses amb els propietaris dels terrenys afectats.
Solsona també fer menció als treballs de construcció de la nova estació d’autobusos, al costat de la de trens, i que estan previstos que finalitzin a l’octubre. En aquest sentit, va informar que ja s’ha sol·licitat a l’Autoritat Territorial de Mobilitat de l’Àrea de Lleida la possibilitat d’habilitar una parada per a les rutes que ho permetin a la carretera de Torregrossa, on s’habilita l’estació de forma provisional per la Fira de Sant Josep. També va dir que s’està estudiant una altra parada en una altra zona de la ciutat per a altres rutes. Seguint amb aquesta temàtica, també va explicar que durant l’octubre està previst presentar els resultats de l’estudi de mobilitat que s’ha encarregat per gestionar els canvis que pugui suposar el fet de convertir en zona de vianants el centre de la ciutat.
En acabar l’exposició, l’alcalde va respondre a les preguntes que va formular la ciutadania per escrit a través d’un correu electrònic o in situ amb unes targetes distribuïdes per a l’ocasió. El delegat a Lleida de l’Agència Catalana de Notícies, el mollerussenc Oriol Bosch, va ser l’encarregat de formular les diferents qüestions recollides i ordenades per temàtica. Si voleu veure el contingut íntegre de la xerrada, ho podeu fer a través de Mollerussa TV a través del web municipal en el següent enllaç http://www.mollerussa.tv/xerrada-mollerussa-avui/