Dissabte, 18 de Novembre de 2017
Ajuntament de Mollerussa
Destacats
infoparticipa
Mollerussa Televisió
Twitter Ajuntament de Mollerussa
Facebook Ajuntament de Mollerussa
Seu Electrònica
indicadors de transparència
Conferència Mollerussa, avui
Informe residus 2016
Consulta Popular
Viappublica
Actuacions via pública
Forfait Esportiu
Fira de Mollerussa
Taxes Municiapals 2017
Ordenança reguladora de la tinença d'animals
Estereotips
Cens d'activitats
Consell Social
UNICEF
QBIC.TV
Pla de Barris
Feina Activa
Oficina Jove
Mollerussa Comercial
Correu ciutadà
Directori de Documents
L'Amistat Teatre
Museu de Vestits de Paper - Mollerussa
Piscines Municipals de Mollerussa
Biblioteca Comarcal Jaume Vila - Mollerussa
Escola Municipal de Música de Mollerussa
Centre Obert - La Banqueta
Borsa d'Habitatge
Portal d'entitats - AMollerussa
Ofertes de treball
Perfil del contractant
Visor de Mapes (WMS)
Urbanisme
Butlletí Local de Subvencións - Ajuntament de Mollerussa
Ajuntament de Mollerussa
Notícies
Contacte de premsa
Sílvia Torres Argelich
premsa@mollerussa.cat
973600713
05/09/2017 · General

Els Premis Ànima Ciutat de Mollerussa reconeixen a l’activista israelià pels drets humans Meir Margalit

Els Premis Ànima Ciutat de Mollerussa reconeixen a l’activista israelià pels drets humans Meir Margalit

• El coordinador del Centre d’Iniciatives per a la Pau de Jerusalem recollirà el guardó el 6 d’octubre a la X Vetllada Solidària Ángel Olaran

Els Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa, impulsats per l’Ajuntament de Mollerussa i el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran, premiaran en la seva segona edició la tasca humanitària en pro dels drets humans de l’activista israelià, Meir Margalit. L’alcalde Marc Solsona i el president del CIS Ángel Olaran, Josep Maria Pujol, han donat a conèixer aquest matí el veredicte del jurat d’aquests guardons que, amb caràcter honorífic i anualment, tenen per objectiu premiar la solidaritat tant a nivell internacional i com també en el territori més proper. Margalit recollirà el guardó el proper 6 d’octubre en el marc de la X Vetllada Solidària Ángel Olaran. Val a dir que en la primera edició d’aquests reconeixements es va premiar l’ONG Cascos Blancs per la tasca duta a terme a Síria.
El jurat ha volgut reconèixer la labor que ha dut a terme Meir Margalit, argentí de naixement, com a activista social i polític defensant els drets nacionals del poble palestí en la seva faceta de cofundador i coordinador del Comitè Israelià contra les Demolicions de Cases Palestines (ICAHD) i del Centre d’Iniciatives per a la Pau. Margalit, qui ha estat dues vegades regidor de Jerusalem Est pel partit d’esquerres Meretz, treballa per una sortida al conflicte palestinoisraelià des que l’any 1972 va ser ferit a la Guerra del Yom Kippur, una labor que li ha merescut aquest reconeixement segons el jurat del guardó format pel rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández; el fundador director de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, Joan Josep Guinovart, i el director general de Cooperació al Desenvolupament del Govern de la Generalitat, Manel Vila, juntament amb Marc Solsona i Josep Maria Pujol.
Solsona ha assegurat que “volem ser coprotagonista en aliances de pau” i “ens omple d’orgull que el nom de Mollerussa s’associï al de Meir Margalit” el qual “treballa en nous conceptes que ens ajudin a articular nous relats inclusius i acceptats per totes les parts en un conflicte que està enquistat”. Per la seva banda, Josep Maria Pujol ha explicat que Meir Margalit “és un personatge poc reconegut ni pels uns ni pels altres”, el qual “aspira a la pau i està convençut que tot i que és difícil d’aconseguir, si ningú ho comença no s’hi arribarà mai”.

Presentació de candidatures als premis locals abans del 15 de setembre

Margalit ha confirmat la seva assistència al sopar solidari que organitza la ONG Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran a benefici dels projectes que duu a terme aquest missioner basc a Etiòpia. La vetllada també servirà per lliurar els Reconeixement Ànima d’Honor Àngel Pujol a 5 entitats o persones del territori més proper que hagin destacat per la seva trajectòria o pel seu treball en l’àmbit cultural, esportiu, educatiu o solidari, fent un especial incís en aquell perfil de persona més anònima i poc coneguda, segons ha apuntat Josep Maria Pujol. Per aquest motiu, s’ha obert un procés de participació popular demanat a les entitats de Mollerussa i també a la ciutadania en general que aportin candidatures mereixedors d’aquests reconeixement abans del 15 de setembre presencialment, per correu electrònic o ordinari al Centre d’Iniciatives Solidàries Àngel Olaran, o bé fent la proposta a través d’aquest enllaç a la pàgina web http://isolidaries.org/proposta-reconeixements-anima/ Després d’estudiar les propostes rebudes, una comissió integrada per representants de l’Ajuntament i del Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran escollirà les persones o entitats que seran reconegudes en aquesta edició.