Dissabte, 18 de Novembre de 2017
Ajuntament de Mollerussa
Destacats
infoparticipa
Mollerussa Televisió
Twitter Ajuntament de Mollerussa
Facebook Ajuntament de Mollerussa
Seu Electrònica
indicadors de transparència
Conferència Mollerussa, avui
Informe residus 2016
Consulta Popular
Viappublica
Actuacions via pública
Forfait Esportiu
Fira de Mollerussa
Taxes Municiapals 2017
Ordenança reguladora de la tinença d'animals
Estereotips
Cens d'activitats
Consell Social
UNICEF
QBIC.TV
Pla de Barris
Feina Activa
Oficina Jove
Mollerussa Comercial
Correu ciutadà
Directori de Documents
L'Amistat Teatre
Museu de Vestits de Paper - Mollerussa
Piscines Municipals de Mollerussa
Biblioteca Comarcal Jaume Vila - Mollerussa
Escola Municipal de Música de Mollerussa
Centre Obert - La Banqueta
Borsa d'Habitatge
Portal d'entitats - AMollerussa
Ofertes de treball
Perfil del contractant
Visor de Mapes (WMS)
Urbanisme
Butlletí Local de Subvencións - Ajuntament de Mollerussa
Ajuntament de Mollerussa
Notícies
Contacte de premsa
Sílvia Torres Argelich
premsa@mollerussa.cat
973600713
16/05/2017 · Cultura

L’Aplec de la Sardana estrena una peça d’una compositora local en homenatge a la gent gran

L’Aplec de la Sardana estrena una peça d’una compositora local en homenatge a la gent gran

La 38a edició de l’Aplec de la Sardana, que tindrà lloc el proper 27 de maig, comptarà com a principal novetat amb l’estrena d’una sardana composada per la mollerussenca Maria Neus Ros que porta per títol Gent Gran de Mollerussa. Aquesta composició va ser cantada per la coral Ressò de l’Albada l’any passat amb motiu de l’any de la capitalitat de la sardana i ara ha estat adaptada per als onze instruments de la cobla pel pianista i compositor cerverí, Jordi Castellà a petició de l’Agrupació Sardanista. Així ho han explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat pel regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo; el president de l’Agrupació Sardanista, Joaquim Fabrés, i la mateixa compositora, la qual s’ha mostrat molt il·lusionada per complementar el repertori de les seves composicions amb una sardana.

L’Aplec de la Sardana, que començarà a partir de dos quarts de 7 de la tarda, tindrà lloc com és habitual al parc municipal i al pavelló poliesportiu i comptarà amb la Cobla Jovenívola d’Agramunt i la Bellpuig Cobla, com a formacions encarregades del repertori sardanístic, el qual inclourà, a més de la nova, les tres sardanes que es van estrenar l’any passat amb motiu de la capitalitat, segons ha explicat Fabrés. La jornada es completarà amb una exhibició per a colles improvisades i el sorteig de diferents obsequis als assistents gràcies a la col·laboració d’una dotzena d’empreses i comerços de la ciutat.

Un dels punts culminants de l’aplec serà el tradicional sopar obert a tothom i que començarà a partir de dos quarts de 10 de la nit. El preu del menú és de 15 euros i tots els que vulguin apuntar-s’hi ho poden per a través del telèfon 615160414 tots els dies de 7 a 9 del vespre. La previsió és igualar els més de 200 participants que hi va haver en l’anterior edició, segons ha indicat Fabrés.

També s’ha presentat el cartell de l’aplec fruit de la segona edició del concurs de cartells, que va comptar amb la participació d’alumnes de primària i secundària dels centres escolars de Mollerussa i que va tenir com a guanyadora Edit Rubinat, de 6è del col·legi El Carme, mentre que el segon premi va ser per Maria Berenguer, de 6è de l’escola Pompeu Fabra, i el tercer premi se’l va endur Maria Civit, també de 6è d’El Carme. El concurs, organitzat pel Servei Educatiu del Pla d’Urgell en el marc del Pla Educatiu d’Entorn de Mollerussa i la col·laboració de l’Agrupació Sardanista, té per objectiu acostat el món sardanista als escolars.