Dissabte, 18 de Novembre de 2017
Ajuntament de Mollerussa
Destacats
infoparticipa
Mollerussa Televisió
Twitter Ajuntament de Mollerussa
Facebook Ajuntament de Mollerussa
Seu Electrònica
indicadors de transparència
Conferència Mollerussa, avui
Informe residus 2016
Consulta Popular
Viappublica
Actuacions via pública
Forfait Esportiu
Fira de Mollerussa
Taxes Municiapals 2017
Ordenança reguladora de la tinença d'animals
Estereotips
Cens d'activitats
Consell Social
UNICEF
QBIC.TV
Pla de Barris
Feina Activa
Oficina Jove
Mollerussa Comercial
Correu ciutadà
Directori de Documents
L'Amistat Teatre
Museu de Vestits de Paper - Mollerussa
Piscines Municipals de Mollerussa
Biblioteca Comarcal Jaume Vila - Mollerussa
Escola Municipal de Música de Mollerussa
Centre Obert - La Banqueta
Borsa d'Habitatge
Portal d'entitats - AMollerussa
Ofertes de treball
Perfil del contractant
Visor de Mapes (WMS)
Urbanisme
Butlletí Local de Subvencións - Ajuntament de Mollerussa
Ajuntament de Mollerussa
Notícies
Contacte de premsa
Sílvia Torres Argelich
premsa@mollerussa.cat
973600713
14/05/2017 · Cultura

El 33è Saló del Llibre Infantil i Juvenil tanca portes amb 13.500 visitants atrets pel ‘Visca la revolució’

El 33è Saló del Llibre Infantil i Juvenil tanca portes amb 13.500 visitants atrets pel ‘Visca la revolució’

El certamen, pel qual han passat 3.200 escolars a través d’itineraris guiats, es consolida com a punt de trobada de professionals del sector

El 33è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya tanca avui portes després de rebre la visita de 13.500 persones que han pogut viure de prop la particular revolució proposada pel certamen, el més gran de l’Estat espanyol d’aquestes característiques amb 5.000 volums a l’abast. Precisament l’eix temàtic d’enguany, el ‘Visca la revolució’, ha estat clau per ampliar el públic objectiu del saló ja que ha picat la curiositat de més adolescents i també de més adults al ser una temàtica propera a la societat civil i tenint el compte el context polític actual. Aquesta ha estat una de les conclusions que han destacat en el balanç del saló l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat del regidor de Cultura, Joan Ramon Domingo, i de Diana Sole, directora de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila i coordinadora del saló juntament amb el Josep Miquel Varea.

Solsona ha posat de manifest que el certamen ja s’ha consolidat també com a punt de trobada del sector, no només per les trobades que s’hi duen a terme com la pedagògica, la de bibliotecaris o el XIII Certamen Nacional de Lectura Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta, sinó també pel degoteig continuo al llarg dels 14 dies de durada del saló d’autors i editors que hi acudeixen. L’alcalde també ha agraït de nou la confiança dipositada per l’ens promotor, el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (CLIJCAT), en Mollerussa per ser seu el saló i en aquest sentit que ha posat l’incís en el fet “que no deixa de ser extraordinari” que una ciutat de la dimensió de la capital del Pla d’Urgell pugui organitzar un certamen nacional d’aquestes característiques.

Pel que fa a les xifres del saló, molt similars a les de l’any passat tot i tenir un dia lectiu menys d’activitat, Diana Solé ha explicat que dels 13.500 visitants, 6.000 corresponen a adults i 7.500 a infants. Del total, 5.800 han estat visitants lliures dels quals 4.500 han participant en alguna de la trentena d’activitats que s’han organitzat en paral·lel al certamen. Així mateix, 3.200 escolars han visitat el saló a través del centenar de visites guiades que s’hi ha fet i han participat en les trobades amb els sis autors que han estat referents en l’edició d’enguany.

El saló acaba avui a la tarda amb la representació de El príncep feliç, de La Baldufa, que posarà el punt i final a 14 dies d’activitat literària per a públic infantil i juvenil complementada amb titelles, espectacles d’animació, tallers d’il·lustració, contacontes o música en viu, entre altres.